Jump to content

NBA hírek

2020. 07. 07. 15:12

Bradley Beal utazik Orlandóba, de még nem tudni, játszik-e, Dwight Howard pályára is fog lépni. Darius Miller már biztosan nem lesz ott a szezon folytatásánál, a Pelicans igazolt egy játékost. Gerald Green iránt több együttes is érdeklődött, de ő sem játszik a Disney Worldben. Mike Scott nem ért egyet azzal, hogy a játékosok egy listából választhatják ki, milyen nevet és szlogent raknak a mezükre. 7 WNBA kosaras koronavírustesztje pozitív lett.

A Washington Wizards vezetőedzője, Scott Brooks Ohm Youngmisuknak (ESPN) elmondta, hogy Bradley Beal elutazik a csapattal Orlandóba a szezon folytatására, de még nem tudni, játszik-e - egyelőre nincs döntés, napról napra haladnak előre. Brooks szerint Beal fizikailag jó állapotban van, és a többiekhez hasonlóan folyamatosan egyre jobb. A dobóhátvéd a múlt héten elmondta, hogy egyelőre nem döntött arról, pályára lép-e a Disney Worldben, Brooks pedig hozzátette most, hogy nincs határidő megszabva Beal számára. Mint ismert, a fővárosi együttesnél John Wall és Davis Bertans már biztosan hiányozni fognak.

Arról reggel olvashattatok már, hogy a Los Angeles Lakers számíthat Dwight Howardra, a center játszani fog az idény hajrájában.

A New Orleans Pelicansnél eldőlt, hogy az Achilles-szakadásából felépülőben lévő Darius Miller nem lesz ott Orlandóban - David Griffin GM elmondása szerint számítanak a triplaspecialistára a 2020/21-es idényben. A Pelsnek volt egy igazolása is: a klub "cserejátékosnak" szerződtette Sindarius Thornwellt, aki 2017-ben 2/48-as pick volt, a mostani szezont pedig a G-Ligában, a Rio Grande Valley Vipersnél töltötte - 9.2 pont, 5.3 pattanó, 4.6 gólpassz és 1.4 labdaszerzés voltak az átlagai 40 meccsen.

Marc Stein (New York Times) információi szerint Gerald Green iránt több NBA csapat is érdeklődött, de Green úgy döntött, hogy nem szerződik egyik együtteshez sem, nem akar Orlandóban pályára lépni. Az oka családi: augusztusban születik majd gyermeke. Mint ismert, a Houston Rockets a Denver Nuggetshez postázta Greent februárban, így a Rockets nem igazolhatta volna le a csere után waiverre pakolt swingmant. Green a hírek szerint felépült lábtöréséből, így októberben, a szabadügynökpiac nyitásakor is lehet rá kereslet.

A Philadelphia Sixers játékosa, Mike Scott hétfőn konferencia-beszélgetést tartott az újságíróknak, ahol arról beszélt, milyen elhibázott ötlet volt a liga részéről az, hogy adott egy listát a játékosoknak azokról a szlogenekről, amik megjelenhetnek majd a mezeken. Scott szerint így nem adott lehetőséget az NBA arra, hogy kinyilvánítsák a véleményüket, csak egy sor nevet és frázist kaptak, amiből választhatnak. Hozzátette, hogy ő a cselekvésben hisz, nem a szavakban meg a mez hátuljára rakott kiírásokban, azok semmin nem fognak változtatni. A választható kiírások és nevek az alábbiak:

Black Lives Matter, Say Their Names, Vote, I Can't Breathe, Justice, Peace, Equality, Freedom, Enough, Power to the People, Justice Now, Say Her Name, Sí Se Puede (Yes We Can), Liberation, See Us, Hear Us, Respect Us, Love Us, Listen, Listen to Us, Stand Up, Ally, Anti-Racist, I Am A Man, Speak Up, How Many More, Group Economics, Education Reform és Mentor.

A végére pedig a WNBA maradt ezúttal: június 28. és július 5. között 137 játékost vizsgáltak a női liga kosarasai közül, és heten produkáltak pozitív koronavírustesztet.

(Forrás: kezdo5.hu / fotó: pixabay.com)