Jump to content

Óceáni gyönggyel regenerálódnak a sportolók

2023. 05. 26. 14:46

Az ázsiai gyógyászatban már jól ismert gyöngypor most Magyarországot hódítja meg. Ez a termék az orvostudományban és szépségápolásban egyaránt felhasználható, a gyöngypor ugyanis amellett, hogy ösztönzi szervezetünk saját kollagéntermelését, segíti a megfelelő mennyiségű kollagén beépülését az inakba, az ízületekbe, a csontokba és az izmokba.

Az óceáni gyöngypor a száz százalékban természetes, óceáni igazgyöngy finomőrleménye, ami Dr. Magyar Mátyás szerint nem csak a szépségápolásban, de a sportolók számára is rendkívül hasznos. A gyöngypor mellett funkcionális kollagén-peptideket is tartalmazó termékek ugyanis jelentősen segítik a megfelelő mennyiségű kollagén beépülését az inakba, az ízületekbe, a csontokba és az izmokba – olvasható a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben.

Munkánk során egy úgynevezett forgórendszert alkalmazunk, melynek lényege, hogy különböző időszakokban más és más izomnak, ízületnek, csontnak és inaknak megfelelő funkcionális kollagént használunk. A váltakozó rendszer miatt a szervezet nem tud teljesen hozzászokni a kollagénekhez, amitől jobban ki tudják fejteni a hatásukat a termékek” – fejtette ki Dr. Magyar Mátyás, aki szerint hatalmas előrelépés a porcra, csontokra, izomra, bőrre, szalagokra közvetlen ható kollagén.

Étrend-kiegészítőként fogyasztva erősíti a bőrt, a hajat és a körmöket, kiváló anti-aging komponens. Magas kalciumtartalmának köszönhetően kiváló gyulladáscsökkentő és ösztönzi a szervezet saját kollagéntermelését, mindemellett segíti a bevitt kollagén felszívódását. Adaptogén, azaz ott hat, ahol a legnagyobb szükség van rá: energizál, kiegyensúlyoz és segít a stressz leküzdésében” – magyarázta Dr. Magyar Mátyás PhD. ortopéd-traumatológus, a Fájdalom Ambulancia alapítója és vezető orvosa, a Seven Sekina nagykövete.

Ahogy Dr. Magyar Mátyástól megtudtuk a gyöngypor és a kollagén kombinációja mellett számos hatóanyag fokozhatja még a pozitív hatást, mint például a C-vitamin, hialuronsav, biotin, koenzim Q10 és sokféle növényi kivonat.

Segíti a mély és nyugodt alvást

A márka egyik nagykövete, Dr. Pónyai Katinka, aki a Dermart Buda magánrendelő vezetőorvosa, a különleges készítménnyel kapcsolatban elmondta: a gyöngypor nem csak feszes, gyönyörű és egészséges bőrt kínál a használóinak, de segíti a mély, nyugodt alvást, és a kiegyensúlyozott, stresszmentes hétköznapokat is.

Nagy potenciál van az igazgyöngy külső és belső alkalmazásában, mint bőrápoló- és általános egészségfenntartó kezelés. Az ősi holisztikus gyógyítás még rengeteg meglepetést tartogat a modern orvoslás számára. Mivel nagyon jól nyugtatja a bőrt, a Dermart Buda hosszas tesztelés után, látva a pozitív hatásait, már használja a kezelései során. Azt tapasztatuk, hogy halványítja a pigmentfoltokat és segíti az új bőrsejtek képződését” – fejtette ki Dr. Pónya Katinka.

Rubint Rella bőrproblémáin is segített

A terméket nemrégiben egy rendezvényen is bemutatták, amelyen Rubint Rella is részt vett, aki két héten át tesztelte a terméket. A fitneszversenyző és személyi edző ugyanis egy ideje bőrproblémákkal küzdött.

Az én bőrömmel sajnos sok probléma volt az utóbbi időben, miután abbahagytam a fogamzásgátló szedését. Az elmúlt két hétben kezdtem el a reggeli kávémba és az éjszakai krémembe beletenni a gyöngyport, és abszolút sikerült megtapasztalnom a gyulladáscsökkentő hatását, illetve a pigmentfoltjaim is halványabbak lettek tőle” – mondta Rubint Rella fitneszversenyző.

(Forrás: fantasysports.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)