Jump to content

Női röplabda Közép-európai Liga - Legyőzte a Maribort a Békéscsaba

2023. 11. 22. 20:22

A címvédő Békéscsaba hazai pályán 3-1-re legyőzte tavaszi döntőbeli ellenfelét, a szlovén Maribort a női röplabda Közép-európai Liga alapszakaszának szerdai játéknapján.

A két győzelemmel és egy vereséggel álló csabaiak legközelebb december 19-én a horvát OK Dinamo Zagrebet fogadják a Városi Sportcsarnokban.

A hatcsapatos alapszakaszból a legjobb négy jut az elődöntőbe.

Női Közép-európai Liga, alapszakasz, 3. forduló:
Swietelsky-Békéscsaba - Nova KBM Branik Maribor (szlovén) 3-1 (-20, 9, 16, 21)
-----------------------------------------------------------------------------
a Békéscsaba legeredményesebb játékosai: Stepanenko 30 pont, Glemboczki 17

A BRSE az elmúlt hetekben kiesett a CEV Kupából a lengyel Bielsko-Biala ellen, míg a Közép-európai Liga zágrábi fordulójában egy-egy győzelmet és vereséget könyvelhetett el.

Nem kezdett jól a Maribor ellen a viharsarki együttes, Tóth Gábor vezetőedző gyorsan időt kért, de játékosai ezután sem boldogultak a vendégek jó nyitásaival, valamint a hatékonyan támadó Iza Mlakarral. A játékrész derekán tekintélyes különbség alakult ki a felek között, így Tóth minden cserejátékosát pályára küldte, de ez is kevésnek bizonyult a fordításhoz.
A második felvonást precízebb játékkal kezdte a Békéscsaba, amely jó szerváinak köszönhetően hét ponttal elhúzott. A folytatásban sem lassítottak a csabaiak és ütőik vezérletével nagyon simán egyenlítettek.

A harmadik szett eleje hozta az addigi legnagyobb küzdelmet, sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok. A hajrához közeledve aztán a hazaiak a válogatott Glemboczki Zóra és az azeri Margarita Stepanenko pontjaival néggyel megléptek, s előnyüket folyamatosan növelve végül könnyedén fordították meg az összetett állást.

A negyedik etap elején egy ideig úgy tűnt, a remekül sáncoló hazaiak - elsősorban Stepanenko volt elemében - simán le tudják zárni az összecsapást, ám a Maribor 10-7-es hazai vezetés után fordított, könyörtelenül kihasználva a BRSE-játékosok rontásait. Ekkor a szlovénok sáncmunkája feljavult, de a fellángolásuk nem bizonyult tartósnak: a hazaiak újra erőre kaptak és a 18-19 után négy pontot is szerző Glemboczki vezérletével lezárták a 100 perces összecsapást.
A mezőny legjobbja a 30 pontos Stepanenko volt, a vendégektől Mlakar 24 pontig jutott.

(Forrás: fantasysports.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)