Jump to content

Miami tenisztorna - Marozsán újabb bravúrral negyeddöntős

2024. 03. 27. 19:34

Marozsán Fábián három játszmában legyőzte az ausztrál Alex de Minaurt a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna férfi versenyében, ezzel bejutott a negyeddöntőbe.

A világranglistán 57. magyar remek szériában volt, és keddig szettet sem vesztett az amerikai Aleksandar Kovacevic, a hatodik helyen kiemelt dán Holger Rune, majd az ausztrál Alexei Popyrin ellen.

Az első számú ausztrál, a 10. helyen álló De Minaur ellen a korábbi egyetlen találkozójukat Marozsán nyerte tavaly Sanghajban. Floridában az első szettben csak öt pontot vesztett adogatóként, majd 5:4-nél elvette ellenfele szerváját, és szettelőnybe került. A folytatásban a spanyol származású rivális rákapcsolt, háromszor is brékelte a Hajdúszoboszló SE sportolóját, és fél óra alatt kiegyenlített. Az utolsó felvonás viszont ismét a 24 éves magyaré lett, aki 1:1 után már nem veszített gémet, és 1 óra 45 perc elteltével ő ünnepelhetett.

"Az első szettben mindketten magas színvonalon játszottunk, remek labdameneteink voltak, kicsit gyilkoltuk egymást a pályán" - közölte menedzsmentjének tájékoztatása szerint Marozsán. "Meg akartam nyomni a másodikat is, de sajnos elvesztettem a szervámat már az elején, ami megzavart. Ez a három gém olyan hullámvölgy volt, amiből nem tudtam visszajönni. Kicsit elment a fejem is, ötlettelen voltam, lassultak a labdák, nem sikerült nyerőt ütni, aztán 4:0-nál már inkább elengedtem, próbáltam energiát vinni a szervezetembe, enni-inni, hogy a döntő szettre felkészüljek" - elevenítette fel az első két játszmát. A harmadikról azt mondta, kezdett ismét jobban játszani, és edzője, Balázs György is biztatta, hogy az ellenfél sem tud végig hibátlanul játszani, és ha van még ereje, akkor adja ki magából, amit csak lehet.

"Azt tanácsolta, hogy gyűrjem a játékot, menjek bele hosszabb labdamenetekbe, ne mindent erőből üssek, mert az fekszik neki, hanem kényszerítsem rá, hogy neki is dolgoznia kelljen a pontokért. Jött is a hullámvölgy nála, és elvettem az adogatását, 4:1-nél pedig már látszott, ő sem hiszi el igazán, hogy megfordíthatja a meccset" - nyilatkozta a magyar teniszező, aki az esőzések miatt három egymást követő napon lépett pályára.

Ennek kapcsán kijelentette, az ötödik kiemelt német Alexander Zverev elleni, csütörtöki negyeddöntő előtt jól jön a pihenőnap, szerdán ezért maximum egy óra tenisz mellett, a regenerálódás érdekében masszázsra megy és gyógytornája lesz. Este aztán az olimpiai bajnok elleni stratégiát beszélik majd át Balázs Györggyel.
Marozsán a nem hivatalos élő ATP-rangsorban már a 38. helyen áll.

Eredmény, nyolcaddöntő:
---------------------------
Marozsán Fábián-Alex de Minaur (ausztrál) 6:4, 0:6, 6:1

(Forrás: fantasysports.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)