Jump to content

Fantas NBA: Javítana a Cleveland, visszatérhet Curry

2017. 01. 30. 16:27

A Memphis ellen léphet újra pályára Steph Curry - a Jazzhez látogat a Cavs - pályán a Spurs, a Pelicans és a Nuggets is.

Detroit Pistons - San Antonio Spurs 01:00

Az orlandói vereség után hazai pályán nagyon kellene a győzelem a Pistonsnak, egyrészt hogy javítson a gárda, másrészt hogy bizonyítson Reggie Jackson nélkül - sem az irányító, sem Avery Bradley nem lesz ott a parketten, ez pedig legutóbb már nagyon meglátszott rajtuk. A Spursnél is mindig téma, hogy éppen ki bevethető, most éppen Rudy Gay sérült, de a többiek elvileg játszani fognak, ami mindenképpen mellettük szól. Kérdés, hogy Drummonddal mihez kezdenek a palánk alatt Gasolék, de az is, hogy idegenben mit mutatnak a texasiak, mert vendégként azért sokszor csúsztak már bele kellemetlen helyzetekbe.

Orlando Magic - Miami Heat 01:00

A Heat minden szempontból rossz állapotban érkezik meg erre a meccsre, ugyanis előző este váratlan hazai vereséget szenvedett a Netstől, méghozzá hatalmas különbséggel, egészen botrányos játékkal - emiatt mentálisan, a back-to-back miatt pedig fizikálisan sincsenek a topon Dragicék. Kérdés, hogy fel tudnak-e ebből állni, mert a Magicnél Fournier után Gordon is visszatért, legutóbb pedig hosszú idő után nyertek újra meccset, ha ezt tudják folytatni hazai pályán, akkor most is lesz esélyük. A vendégeknél a támadójáték nagyon sokszor nézett ki rosszul, míg az Orlandóban így kiegészülve azért van már tűzerő, meglátjuk, hogy össze tudják-e kapni magukat Whiteside-ék.

New Orleans Pelicans - New York Knicks 01:00

Itt a Pelicans játszik back-to-backet, a hazaiak előző este 128 pontot kaptak a Dallastól, és összességében is elmondható, hogy pontzáporos meccseket vívnak - sokat dobnak, de sokat is kapnak, ez a harcmodor pedig a Knicksnek is kedvezhet. Alapvetően a 2-12-es idegenbeli mérleg miatt nem adnánk sok sanszot a vendégeknek, de legutóbb San Antonióban kifejezetten jól játszottak Porzingisék, a lett klasszis és Kanter jó csatát vívhat most is a fáradtabb Davis-Cousins párossal, és ha dobni kell, akkor Beasley-ék sem jönnek zavarba - ezúttal is látványos találkozóra van kilátás, ahol az a kérdés, hogy a hazai pálya, vagy a fáradtság fog majd dönteni. 

Atlanta Hawks - Portland Trail Blazers 01:30

Itt a Hawks a fáradtabb, előző este ugyanis még Torontóban meccselt, majd hazautazott, és már fogadja is az idegenben 10-6-ra álló Portlandet, nem túl hálás feladat. Az Atlanta kulcsembereitől azért még nem nagyon várhatunk stabilan jó játékot, főleg nem egy back-to-back második felén, míg a Blazers most éppen két győzelemből érkezik, és legutóbb már Damian Lillard pótlását is sikerült megoldani támadásban. Az irányító játéka most is erősen kérdéses, de ha hozzák a jobbik védekezésüket, akkor pihentebben behúzhatják az összecsapást - a Hawks hátul azért erősen a liga alján van, márpedig itt még Lillard nélkül is lesz kit megfogni. 

Utah Jazz - Cleveland Cavaliers 02:00

Eddig 0-2-re áll nyugati túráján a Cavs, most következik a harmadik állomás, és ezúttal már illene nyerni, de ehhez mindenképpen kategóriákat kell javulni támadásban - a Warriors és a Kings ellen is ezzel volt elsősorban gond, sem James, sem a többiek nem játszottak jól. A Utah zsinórban három vereségnél jár, méghozzá mindháromszor teljesen simán maradt alul az együttes, valami nagyon nincs rendben náluk megint, bár a 12-6-os hazai mérlegben azért bízhatnak. Nekik is elsősorban a támadójátékot kell rendezni, de az nem kérdés, hogy esélyesebbek a vendégek - Thomason kívül nincs sérült a Cavsnél, és ha felpörögnek, akkor hozniuk kell a derbit. 

Golden State Warriors - Memphis Grizzlies 02:30

A Warriors egy újabb meglepő hazai vereség másnapján lép pályára, ezúttal is otthon, meglátjuk, hogy mennyire lesznek másnaposak Duranték - back-to-back azért nem nagyon férhet bele a hiba, de kérdés, hogy képesek-e javítani a hajnali pocsék játékukon. Curry kiesése óta egyértelműen a védekezés miatt hozták a győzelmeket, ez nem volt meg a Hornets ellen, de a hírek szerint a játéknap sztorija éppen a kétszeres MVP visszatérése lehet - az orvosok engedélyt adtak a játékára, a kérdés az, hogy ennyi kihagyás után mit tud elsőre hozzátenni. A Grizzlies fizikális védekezése azért továbbra is megvan, Marc Gasol okozhat gondokat a gyűrű alatt, az előző három meccsükből kettőt meg is nyertek Evansék, de az természetesen komoly bravúr lenne, ha meg tudnák fogni a címvédőt. 

Denver Nuggets - Philadelphia 76ers 03:00

A Phillynél valami borzasztóan szétcsúszott az utóbbi időben, az előző tíz meccséből csak kettőt nyert meg a gárda, elöl-hátul gondban vannak, és egyelőre nem látszik a kiút - ugyan megverték a New Yorkot, de legutóbb megint kikaptak Portlandben, nem sikerült elindulniuk felfelé. A Nuggets kiváló védekezéssel nyert sorozatban három meccset, majd egy back-to-back második felén, hosszabbításban kikapott Minnesotában, Jokicsék egyértelműen jó formában vannak, ráadásul hazai pályán 12-3-at, ligaelit szintet hoztak eddg. Szintén a Sixers dolgát nehezíti, hogy Joel Embiid kihagyja a találkozót, ráadásul Robert Covington játéka is kérdéses, míg a Nuggetsnél csak Paul Millsap hiányzik továbbra is a meghatároz játékosok közül. 

(Forrás: kezdo5.hu, kép: NBA)