Jump to content

Dallasi bravúr a Toronto ellen, ismét villant a Bulls Milwaukee-ban

2017. 12. 27. 18:04

Összeomlott a Raptors támadójátéka - remekelt a Pistons és a Nuggets - nem hibázott a Spurs - megint 115-öt dobott a Bucksnak a Bulls.

 

Egyetlen napig volt keleti listavezető a Toronto az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, DeMar DeRozanék ugyanis meglepő vereséget szenvedtek Dallasban. Két héten belül másodszor is nyerni tudott Milwaukee-ban a Chicago, nem hibázott a Spurs, kiváló játékkal győzött a Detroit és a Denver, 122 pontot dobott a Clippers, az utolsó pillanatban harcolta ki a győzelmet a Suns - nézzük, hogy mi történt hajnalban!

Harris és a Pistons hamar eldöntötte. Nem sokáig volt kérdés a találkozó kimenetele, a dobásával mostanában szenvedő Tobias Harris ugyanis bombaformában nyitott: 21 pontot szórt az első negyedben, csapata pedig 40-19-re húzta be ezt a játékrészt. A nagyon hamar kialakult húsz pontos különbségen aztán csak ideiglenesen tudott kozmetikázni a Pacers, a Detroit végig uralta az összecsapást, Harris végül 30 ponttal (10/11 mezőnyből, 7/8 tripla), Drummond izmos dupla-duplával (21 pont, 18 lepattanó) zárt, Stan Van Gundy csapata pedig magabiztos játékkal verte meg idén harmadszor is az Indianát, ezzel fellépett a keleti negyedik helyre. Nem úszták meg viszont sérülés nélkül, Reggie Jackson bokája kiment a harmadik negyedben és bár a röntgen negatív lett, pontosabbat egyelőre nem lehet tudni. 

"Gödröt ásott magának" a Pacers. Így fogalmazott a vendégek vezetőedzője, Nate McMillan, aki nem tudott magyarázatot adni csapata vérszegény teljesítményére: az első negyedben látott védekezés megalapozta a tetemes hátrányt, de támadásban voltak igazán bajban, egyetlen megbízható fegyverük sem akadt. Victor Oladipót levédekezte a Pistons, rajta kívül pedig senki nem jutott tíz pont fölé, pocsékul tripláztak, ráadásul nagyon simán, 46-26-ra bukták el a lepattanózást - a kezdőötös összesen nyolc (!) lecsorgóba kapaszkodott bele, így pedig természetesen esélyük sem volt arra, hogy fordítsanak. A nagyon sima vereség után egy kötelező meccs következik számukra, hiszen Orlandóba utaznak. 

A Pistons legjobb dobói: Harris 30/21, Drummond 21, Smith 12
A Pacers legjobb dobói: Oladipo 13/6, Bogdanovic 10/3, Turner 10/3, Sabonis 10

Dallas Mavericks - Toronto Raptors 98-93

Visszatért a védekezés. Az előző két meccs gondjai után most ismét ligaelit szintet hozott hátul a Dallas, nyolc ponton (3/16 mezőnyből) tartotta DeMar DeRozant és összességében negatív szezoncsúcsot jelentő mezőnyszázalékot engedett csak a Torontónak. Ez főleg a negyedik negyedre csúcsosodott ki, amikorra már teljesen elfogyott a vendégek ereje és mindössze 16 pontot tudtak dobni, ebből pedig jól jöttek ki a hazaiak: ugyan ők is borzasztóan szenvedtek már támadásban, de végre megnyertek egy szoros végjátékot, JJ Barea a legjobbkor talált be. A meccset jól jellemzi, hogy a két csapat együtt 5/31-et dobott az utolsó nyolc perc során, de a gyakorlatilag végig vezető Mavsnek tökéletesen elég volt az, hogy a Raptors tehetetlennek bizonyult, így komoly bravúrt bemutatva megnyerték a találkozót Nowitzkiék - érdemes kiemelni, hogy a német klasszis és fiatal honfitársa, Max Kleber együtt nyolc blokkot osztott ki, ami azért nem igazán volt rájuk jellemző eddig.

DeRozannak nem ízlett Matthews védekezése. A Mavs védőspecialistája a pálya minden szegletébe követte a Toronto vezérét és bár támadásban szinte használhatatlannak bizonyult, neki most hátul volt feladata - folyamatosan ott volt DeRozan sarkában, ütközött vele, előtte maradt, a vendégek klasszisa pedig azokat a dobásokat is elrontotta, amelyeket általában be szokott verni, ha ritmusban van. Ez még talán bele is fért volna a csapatának, ám a negyedik negyedre elfogyott (egyetlen pontot sem dobott) Kyle Lowry és bár a faultgondokkal küzdő Valanciunasnak voltak villanásai, a hajrában egyszerűen képtelenek voltak utat találni a gyűrűig. Az első félidőben egyébként szinte végig hátrányban voltak, majd amikor a harmadik negyedben sikerült fordítaniuk, öt percig pont nélkül maradtak, míg a Dallas futott egy 17-0-s etapot - nem sokáig voltak keleti elsők DeRozanék, pontosan egy napig élvezhették ezt. 

A Mavericks legjobb dobói: Barea 20/6, Nowitzki 18/3, Barnes 16/3
A Raptors legjobb dobói: Lowry 23/12, Valanciunas 17, Ibaka 11

(Forrás: kezdo5.hu, kép: NBA)