Jump to content

Fantasy NFL: Amit tudnod kell: Detroit Lions

2017. 10. 08. 15:36

A Carolina offense életre kelt a 4. héten és felülkerekedett az aktuális Super Bowl bajnok Patriots-on. A győzelem után a Panthers mutatója 3-1 és most a Falcons mellett a NFC South élén állnak. Ez fontos győzelem volt, de a Carolina reménykedik abban, hogy többet nyer belőle, mint egy újabb győzelmet.

"Erre a lendületre lehet építeni." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Meg kell ragadni és ki kell használni. Nem pazarolhatjuk el. Egy igazán kemény ellenfél vár ránk a jövő héten Detroit-ban, ezért készen kell állnunk, de ezt egyfajta ugródeszkaként használhatjuk."

Az elmúlt szezonban a Lions-nak összesen 14 labdaszerzése volt - ez a harmadik legrosszabb eredmény volt a ligában. Ebben a szezonban a legjobbak 11 labdaszerzéssel, a Baltimore csapatával karöltve.

"Úgy gondolom, az embereink sokat dolgoztak rajta." mondta a vezetőedző Jim Caldwell. "Azt hiszem, olyan srácaink vannak, akik sokkal gyorsabban mozdulnak a labdára. A srácok jobb helyzetben vannak, ha a labdák szabaddá válnak. Rengeteg fickó odaüt a labdára, így a nagy számok törvénye azt mondja, hogy nagyon jó esélyünk lesz arra, hogy megszerezzük a labdát."

A veterán safety, Glover Quin egyike azoknak a Lions játékosoknak, akik megfordították ezt a mutatót. A Pro Bowler safety már két interception-nél jár, ebből egyet TD-re hordott vissza. A 2013-as szezon kezdete óta csak a Seahawks cornerback-je, Richard Sherman szerzett több interception-t, mint Quin.

Az utóbbi években a Lions nem a nagyszerű futójátékukról volt ismert. Tény, hogy Detroit-nak 55 meccse volt 100 yardos futó nélkül - utoljára 2013-ban, Hálaadáskor volt ilyen. Ameer Abdullah hat yardra volt vasárnap attól, hogy megszakítsa ezt a negatív rekordot, de a negyedik negyedben megsérült a bokája és kénytelen volt a pálya széléről figyelni a meccs hátralévő részét.

"Tudjuk, hogy a srác meg tud csinálni néhány dolgot, ha elég ideig van nála a labda, szóval örülünk, hogy jól teljesít." mondta Caldwell.

Annak ellenére, hogy a hétvégén a Vikings ellen meccs után 3-1-re javult a mutatójuk, a Detroit mindössze 23 százalékban (3/13) tudta értékesíteni a harmadik down-os próbálkozásokat. Ez volt a harmadik legrosszabb mutató a ligában a 3. héten, nem messze elmaradva a Lions 36 százalékos szezonmutatójától.

A harmadik-és-hosszú szituációk a Detroit Achilles-sarkai, gyakran azért, mert a szezonban nagyjából csak 40 százalékban érnek el a first down-ok esetében legalább négy yardot. A Lions átlagosan 3,96 yardot szerez a first down játékok során ebben a szezonban, ez a Colts mellett az egyik legrosszabb mutató a ligában.

(Forrás: sporthub.hu)