Jump to content

Fantasy NFL: Gyenge támadóegységének köszönhetően simán kikapott a Panthers

2017. 10. 24. 20:03

Panthers az elején még sikerre esélyes csapatnak tűnt, de a két eladott labda túl sok volt ahhoz, hogy a Chicago Bears 17-3-os győzelmét megakadályozzák.

 

"Három játék." - mondta a vezetőedző Ron Rivera. - "Három játékon múlt. Ezt a meccset az a csapat nyerte meg, amelyik a három játékot megcsinálta és ez a lényeg. Felszedték a fumblet és visszahordták TD-re, interceptiont szereztek és visszahordtak TD-re és volt egy 50 yardos passzuk a red zone-ba, ami után rúgtak egy mezőnygólt. Ez volt a különbség."

Az irányító Cam Newton három sikeres passzal 39 yardot szerzett és volt még egy 14 yardos futása is a meccs nyitó drivejában, de a Bears 24 yardos vonalán Newton az elkapó Curtis Samuelnek passzolt, aki elejtette a labdát. A rookie safety Eddie Jackson felszedte labdát és 75 yardos visszahordás után touchdownt szerzett.

"Az option játék, a pitch passz, az nem Cam hibája volt." -  mondta Rivera.

Azt a labdát el kellett volna kapni.

Jackson, aki karrierje során a hatodik alkalommal volt kezdő, újabb touchdownt szerzett a második negyedben. Newton a red zone-on kívülről elengedett egy lőtt passzt az elkapó Kelvin Benjamin felé. A cornerback Prince Amukamara beleért a passzba, amit Jackson elkapott és 76 yardot futott vissza vele, egészen az end zone-ig.

"Elismerés illeti Amukamarat." - mondta Rivera. - "Odalépett. Ha Kelvin használja a testét, akkor ez egy first down. Ez így működik. A fickó egy fene nagy játékot csinált meg és elismerés jár neki ezért."

A Bears következő drive-jában az újonc irányító, Mitch Trubisky kihasználta a Carolina védelmének hibáját és egy 70 yardos passzt adott az újonc running back Tarik Cohennek, ami után a Chicago offense először és utoljára szerzett pontokat, egy 19 yardos mezőnygóllal. A Panthers védelme egyébként ellátta a feladatát, a Chicago mindössze három first downt tudott szerezni, mielőtt még kettőt szereztek az utolsó percekben, amivel le is pörgették az órát.

A két korai eladott labda demoralizálta a Carolina offense-t, amely csak három pontot tudott szerezni a nap folyamán, ez a Panthers legkevesebb pontja egy meccsen, mióta 30-3-as vereséget szenvedtek a Titans csapatától Newton újonc szezonjában, a 10. héten, 2010-ben.

Az a két eladott labda nagyon sokba került és egyszerűen nem tudtunk talpra állni belőle.

- mondta Newton.

A Carolina most 108 yardot futott, az elmúlt két hét futójátéka azonban aggodalomra adott okot. Newton 50 yarddal a legjobb volt, a running back 48 yardot szerzett. A két interception mellett Newton 211 yardot passzolt és a passzainak közel 62 százaléka volt sikeres.

"Tudom, hogy ha majdnem 300 yardot szerzel támadásban, ha több mint 100 yardot futsz, akkor nem tudod elfogadni a vereséget." - mondta Rivera. - "De elismerés jár nekik. Keményen játszottak. Távol tartottak minket az end zone-tól. Egy mezőnygólt rúgtunk, nekimentünk egy negyedik kísérletnek és megpróbáltunk lendületet szerezni, majd kétszer eladtuk a labdát és két nagy játékkal válaszoltak. Ez a lényeg az egészben."

(Forrás: sporthub.hu)