Jump to content

Fantasy NFL: A Seahawks bírta tovább tölténnyel

2017. 10. 30. 22:29

Védelmek harcának indult, ám végül igazi irányító párbaj lett a Houston Seattle-i vendégjátékából. A végig roppant izgalmasan alakuló, és végül 41-38-es Seahawks-győzelmet hozó derbi, a 2017-es év egyik legjobb, ha nem a legjobb meccsét hozta, amiben komoly szerepet játszott Russell Wilson és Deshaun Watson.

A nyolcadik forduló nem túl veretes párosításiból egyértelműen kitűnt a Texans észak-nyugati vendégjátéka. A JJ Watt-ot, Brian Cushing-ot és Whitney Marcelus-t nélkülöző Houston-i védelem remekül tartotta magát a futójáték ellen (a Seahawksnak mindössze 33 yard jött össze a földön), ám Russell Wilson szinte tökéletes játékot hozott a levegőben, ami végül döntőnek bizonyult. A hazaiak hármasa 41 próbálkozásból 26-szor volt sikeres, amivel 452 yardot, négy TD-t és mindössze egy INT-t hozott össze!

A 28 éves irányító mellett a Seahawks védelem is komolyan odatette magát. A bekapott 38 pont nem pont ezt jelzi, de ha azt vesszük figyelembe, hogy a Legion of Boom háromszor is elhalászta Watson passzát (Sherman kétszer, Thomas egyszer, utóbbiból TD-t vitt), akkor már látszik, hogy nélkülük a Houston nagyon simán behúzhatta volna a találkozót. A Texans számára pozitív lehet, hogy a csapat négy TD-ig (és 402 passzolt yardig) jutó újonc QB-ja jó pár NFL rekordot átadott a múltnak. A Clemson egyetemmel bajnoki címet szerző 22 éves játékos

karrierje első hét meccsén 19(!) TD-t szerezett, megdöntve ezzel Kurt Warner korábbi 18-as csúcsát, illetve ő lett az első elsőéves irányító, aki négy három-TD-s meccset tudhat magáénak!

 

(Forrás: sporthub.hu)