Jump to content

49ers 'ledraftolta' Garoppolot

2017. 10. 31. 19:19

Megtörtént az, amire senki sem gondolt, hogy évközben meg fog történni. A New England Patriots elcserélte Jimmy Garoppolot a San Francisco 49ers-szel! Az üzlet részeként a címvédő megkapta az arany-pirosak 2018-as második körös draft jogát, ami az eredményeket látva felér majdnem egy első körössel. A váratlan üzlet jó pár üzenetértéke van.

1) San Franciscoban úgy gondolják, hogy a nyáron még annyira remeknek tűnő 2018-as újonc irányítóosztály már nem annyira csilli-villi. A USC-s Sam Danorld, akit sokan tuti 1/1-nek kiáltottak ki, idén szenved, és nem tűnik elképzelhetetlennek, hogy marad az egyetemen. Josh Rosen az UCLA üdvöskéje a körülötte lévő csapat ellenére egész jól nyomja (nyolc meccsen 2713 yard és 20 TD), ám tavalyi vállsérülése miatt óvatosan kell őt kezelni. Az új Carson Wentznek titulált Josh Allen pedig eddig nem váltotta meg a világot. A Wyoming üdvöskéje a komolyabb ellenfelek ellen (Iowa, Oregon, Boise State) szenvedett (1 TD, 5 INT), ami nem túl jó jel az NFL-re nézve.

2) A 0-8-nál 49ers-nél megunták az idei kínszenvedést, nem bíztak a Hoyer-Beathard párosban, és úgy döntöttek felgyorsítják kicsit az újjá építkezést. Garoppolo érkezésével egyértelművé vált, hogy John Lynch-ék a korábbi bostoni kedvencben látják a csapat elsőszámú QB-ját, és a hátralévő nyolc meccset arra fogják használni, hogy megtanulja és megszokja Kyle Shanahan rendszerét. Garoppolo személyében nem egy abszolút kezdő kerül San Francisco-ba, a 25 éves játékos a 2016-es szezonban Brady eltiltása miatt két mérkőzésen kezdőként lépett pályára, amikor is 498 yardot és 4 TD hozott össze (es a Pats megnyerte mindkét meccset).

3) Ami a New Englandet illeti, a címvédőnél megbizonyosodtak abban Tom Brady 40 éves kora ellenére egy cseppet sem nem lassult le (2541 passzolt yardjával vezeti a ligát!), így még évekig a csapat rendelkezésére fog állni, ergo az utódjának tartott Jimmy G-t elengedhetik. Az üzlet után most az a fura helyzet állt elő, hogy a Patriots keretében mindössze egy irányító van, ám a két hetes szünet alatt a vezetésnek lesz ideje körbe nézni a szabadügynökök között. A csere QB pozícióra eséllyel pályázhat a korábbi Pats-játékos Brian Hoyer, akit a csere után elküldtek a csapattól. Érdekes fordulat lenne!

(Forrás: sporthub.hu)