Jump to content

Fantasy NFL: Rekordkezdés Deshaun Watson-tól

2017. 10. 31. 19:09

Deshaun Watson szenzációsan kezdte a profi pályafutását és a hétvégi Seattle Seahawks mérkőzés előtt is az Év újonc támadójátékos díjának fő esélyesének számított de a találkozón mutatott játékával megerősítette a pozícióját (a három interceptiontől most eltekintünk).

Watson az első 7 mérkőzésén 19 touchdownt passzolt amivel megelőzte a korábbi rekorder Kurt Warner-t. A Hall of Famebe idén beválasztott irányító az első 7 mérkőzésén 18 db 6 pontost érő passzig jutott.

A fiatal irányító emellett behozta a Peyton Manning, Marcus Mariota, Dak Prescott hármast az egy mérkőzésen szerzett TD passzok tekintetében. A vasárnap esti találkozó rövid pályafutása negyedik olyan mérkőzése volt amelyen legalább 3 TD-t passzolt aminél többet újonc irányító nem szerzett 1970 óta.

Ráadásul még a fél szezon hátravan így Watson a szezon végére valószínűleg egyeduralkodó lesz ebben a statisztikai kategóriában.

Emellett három mérkőzésen is legalább 4 TD passzt kiosztott amellyel behozta Marcus Mariota és Robert Griffin III párosát is. Az igazsághoz hozzá kell tenni, hogy 8 alkalommal eladta a labdát (3-szor a Seahawks ellen) de még így is sokkal jobban kezdte a pályafutását mint azt az áprilisi Draftkor sokan prognosztizálták.

Watson a jó kezdésével ráadásul egy újabb tört döfött a Browns szurkolók szívébe. A Texans a Browns-al cserélte el az idei 12. választás jogát, hogy kiválaszthassa az irányítót.

Watson ráadásul Carson Wentz-el holtversenyben vezet a legtöbb passzolt TD tekintetében. A tavalyi Draft előtt ugyancsak a Browns cserélte el a második választás jogát így Wentz Philadelphiában kezdhette el a profi pályafutását. A két irányítóval szemben a Browns QB-jai annyit tudnak felmutatni, hogy a 17 eladott labdájukkal vezetik ezt a nem túlságosan hízelgő interception kategóriát.

(Forrás: sporthub.hu)