Jump to content

Roberto Aguayo újrakezdi a Panthers csapatánál

2017. 10. 31. 19:11

Roberto Aguayot a 2016-os draaft osztály egyetlen draftolásra méltó rúgójának tartották, de ritkán választanak ki egy kickert ennyire korán.

Az 59. helyen a Tampa Bay Buccaneers kiválasztotta Aguayot, aki igy az elmúlt negyed század negyedik rúgója lett, akit az első két kör valamelyikében választottak ki.

Tizennyolc hónappal később Aguayo a Buccaneers elleni meccsre készül - a Panthers gyakorló csapatának legújabb tagjaként.

"Akkor, amikor draftoltak, azt gondoltam: "Második körben egy kicker? Ez király."" - mondta Aguayo. - "Az elvárások magasak voltak és abban a pillanatban úgy éreztem, valaki másnak kellene lennem, valaki jobbnak - egy második körös embernek."

Ehelyett Aguayo egy másik ritka esemény elszenvedője lett - egy második körös választás, akit mindössze egy szezont követően elküldtek.

De nem azért, ami régen történt, hanem azért, ami most, Aguayo kapott még egy esélyt.

Graham Gano - aki Aguayohoz hasonlóan Lou Groza-díjas volt a Florida State csapatában, de akit Aguayoval ellentétben nem draftoltak - a Carolina első számú rúgója. De a csapat úgy döntött, bölcs dolog lenne valamiféle biztosítás Gano mellé, aki térdfájdalmakkal küzd és Aguayo három másik próbajátékosnál is jobbnak bizonyult kedden.

"Nagyon jól rúgta a labdát - berúgta mindet - és nagyon jók voltak a kezdőrúgásai is. Megéri a pénzét." - mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Graham múlt heti helyzete miatt úgy éreztük, hogy be kell biztosítani magunkat és ő volt a legjobb azok között, akiket idehívtunk. Volt egy beszélgetésünk, beszélgettünk arról, mi történt. Érdekes volt, beszélt néhány dologról, amiket csinált és néhány dologról, amiket érzett, úgy érezte, hogy nyomás volt rajta ​​a második kör miatt. Érdekes volt hallgatni, hogy őszintén beszélt. Azt hiszem, jó jel volt."

Aguayo sosem járt közel a magas elvárásokhoz Tampában, gyorsan forró lett a lába alatt a talaj, miután az első három mezőnygól kísérletéből csak egyet tudott értékesíteni újoncként. A szezont 22/31-es mutatóval zárta, ez 71 százalékos teljesítmény, amellyel az NFL statisztikáiban az utolsó oldalon találta magát. A 4/8-as Panthers elleni teljesítménye is benne van ebben, bár a Monday Night Football meccsen a Bank of America Stadiumban berúgta a meccset eldöntő field goalt.

"Vicces, mondtam is Rivera mesternek, "Sajnálom, hogy tavaly berúgtam a győztes rúgást." Azt mondta, "Ne, te tetted a dolgodat." - mondta Aguayo. - "Egy évvel ezelőtt itt voltam, egy nap hazatértem, és most megint itt vagyok. Ez határozottan áldás. Izgatott vagyok."

A legpontosabb főiskolai rúgóból a 2016-os NFL-szezon leggyengébb rúgója lett, így Aguayo kénytelen volt harcolni Nick Folkkal a helyért és el is vesztette ezt a csatát (bár Folk is csak négy meccset kapott). A Bears leigazolta Aguayot és a veterán Connor Barth volt az ellenfele, aki megverte, így Aguayo munka nélkül maradt a szezon elejére.

Egy hely a gyakorló csapatban nem az ígéret földje, de lehet kopogtatni az ajtón.

"Hallottam olyan srácokról, akiket három vagy négy alkalommal vágott ki a csapat és gondolkodtam rajta, de nem tudtam, hogy érezhetik magukat." - mondta Aguayo. 

A főiskolában a poszt legjobbja voltam. Hogyan jutottam el odáig, hogy egy második körös választásból elküldött lettem?

Vissza kell térni az alapokhoz. Meg kell alázkodni. Egyértelműen. Jó érzés volt átrendezni a dolgokat, majd élni azzal a lehetőséggel, amit itt kaptam és hogy engem választottak. Jó, hogy itt lehetek."

(Forrás: sporthub.hu)