Jump to content

Az 1/1 kötelez!

2018. 01. 20. 23:13

Ha valakit a draft legelső választásával ajándékoz meg az éppen aktuális sereghajtó, akkor ott mindenki mazsorettes díszfelvonulást vár tőle a következő idényekre.

Így van ez 2015 óta Jameis Winston esetében is, akitől mindenki azt remélte illetve reméli, hogy játéka alapjaiban lesz előmozdítója a franchise döcögő szekerének. Ez eddig csak kisebb részsikerek útján valósulhatott meg, s a Bucs még három év után sem tudott a hőn áhított rájátszásba jutni vezetésével.

2017-ben egy vállsérülés is kísérte és keserítette meg a szezonját, ami miatt három találkozón át is kellett adnia a kezdő karmester szerepét Ryan Fitzpatrick-nek. A csereirányító összesen hat mérkőzésen lépett pályára és ezalatt kiosztott 7 TD passzt és dobott 3 db. interception-t.

A csalódást keltő szezonban az a furcsa, hogy a passzjáték által termelt yardok tekintetében a Bucs a liga 4. helyén végzett. Jameis Winston pedig a III.down-os kísérleteknél a harmadik legpontosabb volt az irányítók között, ha passzjátékot hívtak. A ponttermelés ennek ellenére elmaradt.

Egyrészt ugye a futójáték hatékonyságának hiánya miatt. Valamint azért a pontosság terén sem csak szép dolgok történtek, hiszen a sztárigazolást, DeSean Jackson-t bizony nem igazán sikerült az irányítóknak túl sokszor megtalálni mélységi labdákkal. Az össz pontosság tekintetében 62,5 %-on végzett a Winston-Fitzpatrick duó, ez a liga 14. helyére jó. A passer rating tekintetében (90,6) a 13-ra. 26 TD-t osztottak ki 14 interception mellett. Ezek a számok a középmezőnybe teszik a csapatot.

Hogy jövőre is együtt látjuk-e ezt a párost? Még nem tudni, hiszen Fitzpatrick szerződése csak egy évre szólt.

Hogy ezek a számok rosszak, csak reménykeltőek, vagy jók? Igazából azt hiszem a végén úgyis mindent az eredményesség emel fel, vagy húz le. S a Bucs esetében itt sajnos az utóbbiról van szó. Egy 1/1-es irányítótól azt hiszem mindenki joggal várja, hogy csapatát a rájátszásba vigye! S ezzel Jameis Winston is maradéktalanul tisztában van.

(Forrás: sporthub.hu)