Jump to content

Néhány statisztika

2021. 05. 21. 16:12

A nyertes oldalon Mike Evans áll. A kimutatások alapján, az NFL elkapói között, akik legalább 20 darab 50-50%-os szituációban kaptak passzt, Evans tavaly a harmadik legjobb volt a ligában. 26 ilyen labdából 16-ot ő szerzett meg. A Buccaneers nem áll rosszul ezeknél a helyzeteknél, hiszen Chris Godwin-nek is ez az egyik erőssége.

A vesztes oldalon Vernon Hargreaves húzogatja éppen ki a gyufát Bruce Arians-nál és Todd Bowles-nál. Itt most nem is statisztikákkal jönnék! Láttuk egyrészt ugye korábbról, hogy Hargreaves ezekben a ki-ki helyzetekben csődöt mond, jó pár alkalommal. Ugyanakkor most egy sérülés után tér(ne) vissza, elméletileg egy olyan védelmi rendszerbe, amit az egyetemen is csinált és ott szépen is teljesített. Ilyenkor ugye azt várná az ember, hogy a játékos beleveti magát az OTA programba és bizonyítani akar.

Vernon Hargreaves azonban nem ezt teszi, bár Arinas elmondása szerint nem sérülés hátráltatja. S ki is hagyja az OTA gyakorlatait. Nem értem őt. Duzzog, hogy versenyre kell kelnie a fiatalokkal? Bizony kell! Egyrészt azért, mert Todd Bowles nem fogja ingyen odaadni neki a kezdő pozíciót, ahogy azt Hargreaves remélte.

Ráadásul a Jamel Dean, Sean Murphy-Bunting, Mike Edwards hármas nagyon jól teljesítenek az OTA-n. Vernon talán azért remélte az "ingyen odaadott" munkát, mert alig pár hete lehívták ötödik éves opcióját. Azonban vigyázat! Ez és az abban foglalt összeg, csak sérülés esetén lesz garantált. S ha így folytatja, Hargreaves sokkal előbb találja magát a kereten kívül.

(Forrás: nflhu.blog.hu / fotó: pixabay.com)