Jump to content

Statisztikailag szinte egálban van a Magyar és a Belga válogatott

2016. 06. 26. 02:04

Ma 21:00-kor veszi kezdetét a Magyarország – Belgium nyolcaddöntő mérkőzés, ahol a pályaválasztás szempontjából vendégnek számító belgákat tartják esélyesebbnek, viszont a magyarok eddig is helytálltak az esélyesebbnek vélt csapatok ellen a csoportkörben.

A tegnapi nyolcaddöntős mérkőzések után még mindig nekünk van a legjobb gólátlagunk, szám szerint 2. A belgák ezzel szemben csupán 1,3-mas mutatóval büszkélkedhetnek.

A próbálkozások terén már más a helyzet, a világklasszis támadókkal felfegyverkezett belgák 59 helyzetet alakítottak ki a csoportmérkőzések során, ebből 17 kaput talált, 23 elkerülte azt, 19-et pedig blokkoltak a védők. Magyar oldalon 37 helyzetet jegyezhetünk le, viszont a kaput eltaláló lövéseink szintén 17, kapu mellé 13-szor durrantottunk, és mindössze 7 lövésünket tudták blokkolni.

Passzjátékban már kiélezettebb a verseny, Mi 1301-szer passzoltunk, míg a belgák 1328-szor. Ebből 1111 – 1144 a sikeres passzok száma, amely 85% - 86%-os pontosságot jelent. A labdabirtoklás mindkét félnek 53 százalék.

Magyarán statisztikailag nehéz lenne megjósolni a párharc végkimenetelét. Ha ugyanúgy fogunk majd küzdeni, mint az elmúlt három meccsünkön, akkor meg tudjuk fogni Belgiumot, viszont náluk a sok klasszis bármikor villanhat, pont mint tette azt Ronaldo.

Szerintetek ki lesz a továbbjutó?

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Essentiallysports.com)