Jump to content

Fantasy PL: Idén először 5 védő is bekerült a hét csapatába

2017. 01. 05. 10:00

A Premier League 20. fordulója több szempontból is meglepetéssel végződött. Egyrészt megszakadt a Chelsea nyerőszériája, másrészt a 2016/17-es szezonban először 5 védős felállásban rajzolhatjuk fel a hét csapatát.

A Tottenham - Chelsea városi rangadóval zárult a PL 20. fordulója, amely egyben a Boxing Day végét is jelenti. Nézzük, hogy a bajnokság hivatalos fantasy játéka szerint hogyan alakult a hét álomcsapata (a játékosok pontszámai alapján):

Először is fontos kiemelni, hogy a TOP csapatok közül csupán hárman kerültek be, ami talán azért lehet meglepő, mert nekik mélyebb a keretük, több minőségi játékossal, így egy kis rotálással nagyobb eséllyel szerepelhettek jobban az elmúlt három forduló szoros menetrendje során. A másik pedig a már említett 5 védős felállás (5-3-2), amire az idei szezonban még nem került sor.

Eredmények

Middlesbrough  0 - 0 Leicester

Everton  3 - 0 Southampton

Man City  2 - 1 Burnley

Sunderland  2 - 2 Liverpool

West Brom  3 - 1 Hull

West Ham  0 - 2 Man Utd

Bournemouth  3 - 3 Arsenal

Crystal Palace  1 - 2 Swansea

Stoke  2 - 0 Watford

Spurs  2 - 0 Chelsea

Most pedig nézzük, hogy kiket érdemes draftolni a következő fordulóra, illetve kik azok, akiktől mindenképp meg kell szabadulni (sérülés, vagy eltiltás miatt).

Először kezdjük Francis Coquelin-nel, akit a fantasy-játékosok egész szép számban draftoltak a szezon kezdete óta, most viszont kisebb sérüléssel bajlódik. Körülbelül 1 hónapig biztosan nem fog visszatérni a pályára, így fantasy-pontokkal sem tud minket gyarapítani.

Christian Benteke játékára jelenleg 75 százalék esély van, ami már bíztató, szóval ha több játékosod is lecserélnéd a következő fordulóra, akkor az évközi draft limit miatt vele még kockáztathatsz.

További biztos hiányzók

Julien de Sart, Alex Palmer, Adlène Guédioura, Mame Biram Diouf, Wilfried Bony, Max Gradel, Wilfried Zaha, Simon Francis, Bakary Sako - Persze van rajtuk kívül még jó pár játékos, Ők csupán a legfrissebb biztos kiesők.

Potenciális draft jelöltek

A 20. fordulóban nyújtott teljesítményük alapján Ők a legkapósabbak jelenleg: Alli (Spurs), Phillips (WBA), Snodgrass (Hull City), Defoe (Sunderland), Lallana (Liverpool).

(Forrás: FantasySports.hu | Fotók: Fantasy.PremierLeague.com, Csakfoci.hu)