Jump to content

Nézzük hogy teljesítettek az év csapatának tagjai eddig a BL-ben

2017. 01. 06. 12:00

Az UEFA csütörtökön hozta nyilvánosságra a szurkolók által összerakott "Év csapatát". Mivel a játékosok 3 különböző bajnokságból valóak, így az a legegyszerűbb és legetikusabb, ha a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítményüket nézzük most fantasy szemmel.

Cristiano Ronaldo már 11. alkalommal szerepel az UEFA Év csapatában, viszont idén csapattársa, Sergio Ramos kapta a legtöbb voksot. A gólerős hátvédre 488 908, Ronaldo-ra pedig 450 220 szavazat érkezett. Az év csapatának egyetlen nem európai tagjára, Lionel Messi-re 418 449-en voksoltak. Az argentin csatár nyolcadszor szerepel az európai szövetség álomcsapatában.

A Juventus 38 esztendős kapusa, Gianluigi Buffon kilenc év után került be ismét az együttesbe, egyben ő a legidősebb játékos, akit valaha beválasztottak. A Real Madrid középpályása, Luka Modric az első horvát futballista, aki felkerült a listára, amelyen immár 22 ország labdarúgói szerepeltek a létrehozása óta.

A voksoláson több mint 7,1 millióan vettek részt, a legtöbben - 48 százalékuk - Európából, de az óceániai térségből is több tízezren szavaztak.

Az UEFA év csapata

Gianluigi Buffon (olasz, Juventus) - Jérome Boateng (német, Bayern München), Gerard Piqué (spanyol, FC Barcelona), Sergio Ramos (spanyol, Real Madrid), Leonardo Bonucci (olasz, Juventus) - Luka Modric (horvát, Real Madrid), Toni Kroos (német, Real Madrid), Andrés Iniesta (spanyol, FC Barcelona) - Lionel Messi (argentin, FC Barcelona), Antoine Griezmann (francia, Atlético Madrid), Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid)

Na de most nézzük, hogy fantasy szemmel nézve hogyan szerepeltek a fent említett játékosok, és a fantasy-pontok alapján hogy nézne ki a kezdő 11 (az összeállításkor prioritást élvez a játékosok posztja is, így nem feltétlenül a pontszám szerinti sorrend számít).

Először kezdjük ez utóbbival. Mivel a nagy csapatok a csoportkör során gyakran pihentetik legjobbjaikat, így elég érdekes kezdő jött ki.

Az UEFA év csapatának fantasy-pontjai (zárójelben a helyezéseik)
Cristiano Ronaldo - 31 pont (19.) Antoine Griezmann - 28 pont (29.) Lionel Messi - 58 pont (1.)
Andrés Iniesta - 20 pont (95.) Toni Kroos - 8 pont (392.) Luka Modric 7 pont (409.)
Leonardo Bonucci - 32 pont (17.) Sergio Ramos - 8 pont (389.) Gerard Piqué - 20 pont (98.) Jérome Boateng 3 pont (521.)
Gianluigi Buffon - 28 pont (32.)

 

 

(Forrás: FantasySports.hu, MTI | Fotók: UEFA.com,)