Jump to content

Fantasy BL: Ismét korlátlanul lehet draftolni

2017. 01. 09. 01:15

Mivel túl vagyunk a csoportkörökön - és már a sorsoláson is -, így ismét elkezdhetünk gondolkodni azon, hogy kik alkossák a fantasy-csapatunkat a Bajnokok Ligája hivatalos fantasy-játékában. Mondjuk a korlátlan draft lehetősége már múlthét óta fennáll, viszont a tapasztaltabbak kivárták a kialakuló párosításokat, mert ez a tényező bizony jelentősen befolyásolhatja a leendő pontszámokat.

Idén is rengeteg olyan párosítást sorsoltak, amelyre tavaly, vagy azelőtt már sor került (például a Bayern München - Arsenal, vagy a Barcelona - PSG). Ezeknek függvényében a nyolcaddöntőkig folyamatosan jelentkezünk tippekkel a draftokat illetően. Nézzük az első előrejelzésünket (a jelenlegi formákat és sérülteket figyelembe véve).

Manchester City - Monaco

Guardiola csapata biztosan nem fogja félvállról venni az összecsapást. Egyrészt azért, mert a Monaco kifejezetten jó formában van - nem csak a Bajnokok Ligájában, hanem a bajnokságban is. Másrészt biztosan nem szeretnének úgy járni, mint pár éve az Arsenal, akiket a francia csapat mindenkit meglepve ejtett ki a nyolcaddöntőben.

A City jelenleg igen hullámzó teljesítményt nyújt, viszont Guardiola nem éppen arról híres, hogy ne tudná épp aktuális csapatát kirángatni a gödörből. Hazai továbbjutásra számítunk és ami a draftokat illeti: egy De Bruyne-ben vagy egy Gündogan-ban megvan a potenciál ahhoz, hogy fantasy-szemmel nézve mindkét meccsen erős pontszámmal zárjon.

Real Madrid - Napoli

A címvédőnek eddig nem ment minden gördülékenyen az idei Bajnokok Ligája sorozatban, viszont ha a bajnokság-béli formájukat át tudják hozni a BL-be, akkor a Napolinak nem sok esélye lesz a továbbjutásra.

Ronaldo eddig is népszerű volt draftok tekintetében, mint ahogy Bale, Modric, vagy mondjuk Ramos is. Közülük bárkivel jól járhatunk, viszont a megszerzési áruk sajnos nem a legkedvezőbb, így jól át kell gondolni, hogy melyikükre éri meg nekünk befektetni.

Benfica - Dortmund

A Borussia kétségkívül bombaformában van, viszont a Benfica meg kifejezetten kellemetlen ellenfél a BL-ben, bárkit képes megszorongatni, vagy épp legyűrni. Szoros mérkőzésekre számítunk, ahol nehéz lesz bárkinek is kiemelkedőt nyújtania. Éppen ezért azt javasoljuk, hogy mindenki jól fontolja meg, ha egyik-másik csapatból draftolna.

Bayern München - Arsenal

Lassan klasszikussá növi ki magát ennek a két csapatnak a párharca. Az elmúlt években nem nagyon sikerült felülkerekednie az Ágyúsoknak, viszont jelenleg sokkal egységesebbnek tűnnek, mint a München. Persze az elkövetkezendő hetek során ez gyökeresen megváltozhat, de ha a sérülések elkerülik a vendégeket, akkor ezúttal meglehet nekik a továbbjutás.

Egy Sanchez, egy Özil vagy egy Walcott sok pontot szállíthat, míg a másik oldalról ugyanez elmondható Neuer-ről, Lewandowski-ról vagy mondjuk Müllerről.

Porto - Juventus

Igazi parázs küzdelemnek nézünk elébe. Ahogy a Benfica - Dortmundnál, úgy itt is azt tanácsoljuk, hogy jól gondoljuk meg egy-egy játékos draftolását. Szerintünk itt a több idegenben lőtt gól fogja eldönteni a továbbjutás sorsát, méghozzá a Juventus részéről.

Leverkusen - Atlético Madrid

Szintén egy ismerős párosítás, viszont mi úgy véljük, hogy idén nem a bűntetők fognak dönteni. Atlético győzelemre tippelünk, akiktől nyugodtan draftolhatunk akár több játékost is.

PSG - Barcelona

Ibra nélkül nem olyan jó a Párizsiak helyzetkihasználása, ami egy Barca ellen sokat számíthat. Ha az MSN-ből senki sem lesz sérült, akkor akár több gólos különbség is kialakulhat a Katalánok javára. A középpályájukról és a támadósorukból nyugodt szívvel draftolhatunk, fantasy-pontok tekintetében nem fognak csalódást okozni szerintünk.

Sevilla - Leicester City

Egy biztos: az idei szezonban nem lesz címvédés az EL-ben, viszont a nagyobb nemzetközi tapasztalat ellenére, mi a PL címvédő mellett voksolunk. A Bajnokok Ligájában simán csoportelsők lettek, és ha hozni tudják azt a lendületet, akkor meglehet nekik a negyeddöntőbe jutás.

Vardy és Mahrez draftolása könnyen pontesőt eredményezhet szerintünk.

Draftolási szabályok, megszorítások

A csoportköröket követően ismét korlátlanul igazolhatunk, majd a nyolcaddöntők második fordulójáig 1-et-, a negyeddöntőkig 6-ot-, a negyeddöntők második fordulójáig 1-et-, az elődöntőkig 6-ot-, az elődöntő visszavágókig 1-et, majd a végső döntőig szintén 6-ot.

(Forrás: FantasySports.hu | Fotó: SportsManch.com, Facebook.com - UEFA)