Jump to content

Fantasy PL: Ismét a védők domináltak

2017. 01. 23. 10:00

Legutóbb a 20. fordulóban állhatott fel 5 védős álomcsapat a Fantasy Premier League-ben, ami azért nem olyan gyakori egy középpályásokkal teli bajnokságnál. De vajon számíthatunk erre gyakrabban a későbbiekben? A továbbiakban többek között erre is ki fogunk térni!

Enyhén szólva, ez a mostani forduló nem a nagy csapatoké volt, ami a fantasy-álomcsapaton is erőteljesen meglátszik. Az előző hétvégén 150 ponttal zárt a legjobb összeállítás, most pedig csak 137-et jegyezhetünk fel.

De itt igazából nem is az alacsonyabb összpontszám a lényeg, hiszen egy-egy gyengébb forduló bármikor becsúszhat, hanem sokkal inkább az 5 védős felállás, ami ugyan nem volt jellemző az idei szezonban, de most rövid időn belül másodjára fordul elő. Felvetülhet tehát a kérdés, hogy érdemes lehet-e áttérni hasonló felállásra a saját fantasy-csapatunknál?

Nos, itt két oldalról közelíteném meg a problémát: Az egyik, hogy talán kár belemagyarázni ebbe bármit is, hiszen miért ne lehetne néha dominánsabb a védelem pontszámok tekintetében?

DE!

Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy egyre több Premier League csapat áll fel 5 védővel. Persze nem masszív értelemben, hiszen a három középső védő mellett nem hagyományos szélső hátvédek szerepelnek (RB, LB), hanem sokkal inkább felfutó szélső hátvédek (RWB, LWB), akik szinte többet támadnak, mint védekeznek (bár csapatfüggő). Ennek függvényében egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a több hátvéd játszatása, idővel a fantasy-pontokon is meglátszik majd, és a középpályások dominanciája szép lassan meggyengül.

Kiket draftoltak a legtöbben?

Alli, Costa, Coleman és Kane nevének feltűnése a TOP5-ben egyáltalán nem meglepő, hiszen mind a Chelsea, mind a Spurs és mind az Everton kiváló formában futballozik mostanság. Ezzel szemben Andy Caroll jelenléte (aki 4. a TOP5-ös listán) már sokkal inkább meglepő. Egyrészt az előrejelzések szerint 75% esély van arra, hogy a következő fordulóra bevethető állapotban lesz, másrészt pontosan tudjuk róla, hogy elég ingadozó teljesítményt nyújt. Jelenleg több mint 47 ezer fantasy-csapatban van jelen.

Legutóbbi sérültek és eltiltottak

Ahogy azt a PL-től már megszokhattuk, a bajnokság ezen szakaszában most is rengeteg sérült van. Mindet nem is sorolnám fel, csupán a legutóbbiakat, akik nagy eséllyel szerepelhetnek akár a Te fantasy-csapatodban is:

  • Luis Hernández - Leicester - Védő: Felépülés pontos dátuma ismeretlen
  • Ryan Mason - Hull - Középpályás: Felépülés pontos dátuma ismeretlen
  • Granit Xhaka - Arsenal - Középpályás: Eltiltott
  • Angelo Ogbonna - West Ham - Védő: Felépülés pontos dátuma ismeretlen
  • José Holebas - Watford - Védő: Várható visszatérés február 4-én
Próbáld ki magad Te is!

Ha szeretnéd magad kipróbálni élesben, akkor csatlakozz a FantasySports.hu ligájához! Ehhez először regisztrálni kell (ezen az oldalon: fantasy.premierleague.com), majd összerakni egy 15 fős csapatot, végül a 'My team' fül alatt keresd meg jobb oldalt a 'Create and join leagues' gombot >> Join a league >> Join private league és ott másold be az alábbi kódot: "744881-202862"!

Ha elakadnál, bátran keress minket Facebook-os oldalunkon, vagy olvasd el rövid összefoglalónkat, ahol a Fantasy Liga legfontosabb tudnivalóiról ejtünk szót.

 
(Forrás: FantasySports.hu | Fotó: Metro.co.uk, Fantasy.PremierLeague.com)