Jump to content

NFL: Minden darab a helyére került a Panthers-nél támadásban

2018. 05. 15. 01:20

A general manager Marty Hurney jogosan örült, amikor a running back C. J. Anderson hétfőn délután aláírta a szerződését.

A Panthers csapatában most már van még egy játékos a 2017-es első körös Christian McCaffrey mellett és így egy fontos elemet kipipálhattak a bevásárlási listájukon.

Vessünk egy pillantást a Carolina támadóalakulatára és látni fogjuk, hogy az összes darab a helyére került 2018-ra. Az első évét kezdő támadó koordinátornak, Norv Turner-nek elég jó érzései lehetnek az irányító Cam Newton körüli támadóalakulattal kapcsolatban.

Nézzük át, mik voltak a tennivalók támadásban és nézzük meg, hogy Hurney hogyan oldotta meg a feladatot.

Több sebesség és robbanékonyság elkapó poszton

A Panthers ezt úgy oldotta meg, hogy kiválasztották aD.J. Moore az első körben. Moore egy olyan playmaker, aki képes az elkapás után is életben tartani a játékot.

Torrey Smith, aki az Eagles csapatától érkezett egy trade után, rendelkezik azzal a vertikális sebességgel, amelyre a Carolina-nak szüksége van a védelmek széthúzásához. Emellett a fiatal elkapók között a szükséges veterán tapasztalatot is biztosítja. A szabadügynök Jarius Wright egy olyan lehetőség, aki képes lehet a slot pozícióban az elszakadásra.

Adj hozzá mindehhez egy nagy testű "X" elkapót, Devin Funchess-t és a 2017-es második körös Curtis Samuel-t, a Panthers csapatánál máris van mindenből egy kicsi ezen a poszton.

Tartalék tight end

Elgondolkodtunk azon, hogy a Carolina a következő évek során fog e valakit draftolni tight end posztra Greg Olsen mögé. Hurney a negyedik körben kiválasztotta Ian Thomas-t. Még nyers, de Thomas-ban megvan minden, hogy végül egy sokoldalú tight end legyen. Időközben ezeknek a fizikai eszközöknek köszönhetően újoncként a slot pozícióban kaphat szerepet és erre szükség is lesz Ed Dickson távozása után.

Erőfutó

Ez akkor vált szükségessé, amikor a Panthers elköszönt Jonathan Stewart-tól és a fent említett Anderson leigazolása tökéletes megoldás. Az egykori Pro Bowler az első 1000 yardos szezonját produkálta, Anderson még mindig csak 27 éves és futási stílusa szépen kiegészíti a gyors és fürge McCaffrey-t.

Left guard

A Panthers megszerezte Jeremiah Sirles-t (aki Minnesotának megbízható tartaléknak bizonyult) a szabadügynök piacról, de nem fejezték be a hiánypótlást a draft során (bár három draftolatlan szabadügynök guard azért érkezett). Ez a poszt Taylor Moton-ra vár. Egy évnyi tanulás után abban reménykednek, hogy Moton képes Andrew Norwell helyén játszani left guard poszton. Az okos és erős, 196 cm magas, 147 kg-os játékos nem véletlenül lett második körös. De a Carolina-nak van még más lehetősége is, Tyler Larsen és Amini Silatolu is a keretben van.

(Forrás: sporthub.hu)