Jump to content

NFL: A Panthers új tulajdonosa

2018. 05. 26. 01:11

David Tepper vásárlási szándékát egyhangúlag fogadták el kedden az NFL tavaszi találkozóján.

Roger Goodell elmondta, hogy mind a pénzügyi bizottság, mind a liga csapatainak tulajdonosai egyhangúlag támogatták Tepper-t, aki átvette a Jerry Richardson által alapított franchise-t. Richardson szintén részt vett a Whitely Hotel-ben tartott rendezvényen és a liga vezetői ovációval fogadták.

"Nagyon örülök ennek." mondta Tepper, az Appaloosa Management, L.P. alapítója és elnöke.

Tepper, aki Pittsburgh-ben született, 2009 óta volt a Steelers kisebbségi tulajdonosa.

"A Steelers-nél kilenc évig dolgoztam, szóval egy ideje már itt vagyok a ligában." mondta Tepper. "Szerintem ez egy fantasztikus hely, ahol nagy hagyománya van a focinak. Szerintem ez egy nagyszerű környék jó emberekkel."

A sajtótájékoztatón Tepper-t megkérdezték a csapat esetleges elköltöztetéséről is.

"Mi a csapat neve? Carolina Panthers. Továbbra is Carolina Panthers lesz. Van egy logikus hely a csapat számára, ez pedig Charlotte." mondta Tepper.

Mivel az értékesítést hivatalosan július végéig nem lehet véglegesíteni, Tepper nem érezte helyénvalónak a csapat szerkezetére vagy a lehetséges változásokra vonatkozó észrevételeket.

De elsődleges célja nagyon világos volt.

"Az első dolog, ami érdekel, az a győzelem. A második dolog, ami érdekel, az a a győzelem. És a harmadik dolog, ami érdekel, ... Okosak vagytok." mondta Tepper. "A pályán és a pályán kívül egyaránt. Ez magában foglalja a jótékonysági tevékenységet, a közösségi aspektust és azt, hogyan javíthatunk a közösségen. Sokféle módon nyerhetsz és én semmilyen módon sem szeretek veszíteni."

(Forrás: sporthub.hu)