Jump to content

NBA hírek

2017. 09. 06. 11:28

2.2 milliárd dollárért elkelt a Rockets. A Bucks lesz a harmadik csapat a Rockets-Knicks cserében? Jabari Parker neve merült fel egy esetleges Melo-üzletben. Ainge szerint Irving fantasztikus passzoló, ez az ő rendszerükben ki fog ütközni. Magic Johnson azt akarja, hogy a Lakers az ő fizetéséből vonja le a fél millió dolláros büntetést - a tampering nyílt titok a ligán belül. Miles Plumlee-t letartóztatták. Új játékosok a Hawksnál, a Celticsnél, a Clippersnél, a Warriorsnél és a Heatnél.

A tegnapi nap híre az volt, hogy a Houston Rockets 2.2 milliárd dollárért elkelt - az új tulajdonos a Landry's birtokló Tilman Fertitta.

Ian Begley (ESPN) értesülései szerint a Milwaukee Bucks merült fel most, mint lehetséges harmadik csapat a Rockets és a New York Knicks üzletében - mint ismert, Carmelo Anthony-t el akarja cserélni a Knicks, Melo pedig Houstonba akar kerülni. Jabari Parker neve is felmerült már egy nagyobb csomagban, amelyben egy nagyobb szerződéssel, John Hensonéval vagy Greg Monroe-éval összekapcsolva távozhatna, de nem tudni, hogy ezt az ötletet a Bucks vagy a Knicks hozta fel. A New York továbbra is fiatal játékosokat vagy draft pickeket akar leginkább Anthonyért, míg a Rocketsnél valószínűleg Ryan Anderson távozna Melo érkezése esetén - ő kerülhetne Milwaukee-ba.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge Kurt Helinnek (Pro Basketball Talk) Kyrie Irvingről beszélt. Ainge szerint meg fogja látni mindenki, hogy Irving jobb passzoló, mint sokan tartják, de a benne rejlő lehetőségek megmutatkoztak már korábban is a szakvezető szerint. LeBron James a Cleveland Cavaliers első számú irányítója, de amikor ő a padon ült, akkor Irving irányított. Ainge szerint fantasztikus passzoló Irving, akinek védekezésben kell fejlődnie, de szerinte Brad Stevens rendszerében fog is.

A Los Angeles Lakers elnöke, Magic Johnson megkérte Jeanie Buss tulajdonost, hogy a fél millió dolláros büntetést, amit tampering miatt kaptak, vonja le a fizetéséből. Magic Tania Gangulinak (Los Angeles Times) elmondta, hogy nem nagyon kommentálhatják az esetet, de meg fogják oldani - nem akarja, hogy Buss fizessen, mert ő nem csinált semmit. Az egész vizsgálat onnan indult, hogy Magic poénkodott egyet Paul George-dzsal kapcsolatban a Jimmy Kimmel Show-ban, aztán kiderült, hogy Rob Pelinka hibázott, nem megfelelő módon vette fel a kapcsolatot George ügynökével. Johnson szerint ez csak egy kis vicc volt, de most már tudja, hogy ezt sem szabad - hibázott, de ez már megtörtént, biztosítani fogja, hogy ne forduljon elő még egyszer.

Erről a tamperingről egyébként eléggé egybehangzó vélemények vannak a ligában. Egy korábbi GM Ric Buchernek (Bleacher Report) elmondta, hogy ha valaki nem szegi meg a szabályokat, az nem is próbálkozik. Egy jelenleg is a keleti konferenciában dolgozó vezető szerint az egész liga a tamperingre épül, mert enélkül nem tud senki megszerezni senkit, esélyük sincs a csapatoknak a szabadügynököknél, ha nem használják ki ezt az esélyt. Egy játékosmegfigyeléssel foglalkozó vezető szerint azért van egy határ, és egyesek úgy érzik, ők mindenki fölött állnak - lehet feszegetni a határokat úgy is, ha tiszteletben tartja valaki a szabályokat és az ellenfeleket.

Volt több igazolás is. A Boston Celtics two-way szerződést adott Jabari Birdnek, akit az idei draft 56. helyén választottak ki. A Miami Heat Larry Drew II-t szerződtette. A Golden State Warriors Michael Gbinije-jel egyezett meg, aki az előző idényt még a Detroit Pistonsnál töltötte, de idén nyáron kitették keretükből Stan Van Gundy-ék. A Los Angeles Clippers az edzőtáborra írt alá CJ Williamsszel - ő tagja volt a nemrég AmeriCupot nyerő amerikai válogatottnak. Az Atlanta Hawks pedig három játékossal állapodott meg, Quinn Cook, Tyler Cavanaugh és Josh Maggette is edzőtábormeghívót kaptak.

A végére a Hawks centere, Miles Plumlee maradt, akit marihuána birtoklása miatt letartóztattak Long Islanden, de még augusztus végén - 100 dollár óvadék fejében szabadon engedték a Charlotte Hornetstől az idei off-szezonban elcserélt játékost.

(Forrás: kezdo5.hu / kép: NBA)