Jump to content

Fantasy NBA: 141-et dobott a GSW, Bostonban is bukott a Spurs

2017. 10. 31. 09:53

Visszavágott a Houstonnak a Philly - győzött Memphisben a Hornets - ismét remekelt a Knicks - túlórában nyert a Wolves.

Egy nappal az újabb hazai vereség után összeszedte magát a címvédő Warriors és parádés játékkal, 141 dobott ponttal aratott győzelmet a Los Angeles Clippers otthonában - eközben a Spurs sorozatban harmadszor is kikapott, a nagy formában lévő Boston is nagy falatnak bizonyult. Visszavágott a Houstonnak a fiataljai által húzott Sixers, hatpontos negyedének köszönhetően alulmaradt a Portland, ismét remekelt a Knicks, hosszabbításban nyert a Wolves, Memphisben győzött a Hornets - nézzük, hogy mi történt hajnalban az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában!

Nincs megállás. Zsinórban ötödik sikerét könyvelhette el a Boston, a Spurs ellen sorozatban tíz vereség után tudott nyerni a társaság, méghozzá úgy, hogy végig kontrollálta a találkozót. Ebben nagy szerepe volt az ismét kiválóan játszó (24 pont, 10/16 mezőnyből, 6 gólpassz, 3 szerzett, 1 eladott labda) Kyrie Irvingnek, akit Brad Stevens és Gregg Popovich is dicsért a mérkőzés után, a megint nagyon szervezett csapatvédekezésnek és a kiegészítőknek is - Irving a negyedik negyed nagy részét már ki is ülhette, nem forgott veszélyben a Celtics győzelme. Sokat tett hozzá Horford, a pontszerzésből Brown (18 egység, 6/11), a mezőnymunkából Tatum (7 pont, 11 lepattanó, 2 gólpassz, 3 blokk) is kivette a részét, 54-40-re megnyerték a lepattanózást, levették a Spurs két magasemberét és ezzel a sikerrel Kelet élére álltak. 

Mélyrepülésben a Spurs. A 4-0-s szezonrajt óta 0-3-ra áll a San Antonio, a támadójáték pedig ezúttal is borzasztóan akadozott, minden kosárért meg kellett szenvedniük a vendégeknek - most már LaMarcus Aldridge sem volt stabil opció, ő sem találta magát Horfordék mellett. Az elég beszédes, hogy Brandon Paul a gárda legjobb pontszerzője és az is, hogy bár nem voltak nagy hátrányban, mégsem érezte úgy senki, hogy lehet esélyük a győzelemre - a félidei ötpontos lemaradásra jött még egy 10-2-es bostoni futás, de ennél sokkal nagyobb bajt jelentett, hogy nem volt bennük átütőerő. A kezdők összesen 44 pontot szereztek és mivel Leonard és Parker mellett most Ginobili is hiányzott, a kispadról sem érkezett semmi sorsfordító - most ugyan hazatérhet a társaság az idegenbeli túráról, de a Golden State-et fogadja...

A Celtics legjobb dobói: Irving 24/9, Brown 18/3, Horford 14 
A Spurs legjobb dobói: Paul 18/9, Gasol 11/3, Aldridge 11

Los Angeles Clippers - Golden State Warriors 113-141

Jelentkezett a bajnok. Hatottak Steve Kerr szavai és az újabb hazai vereség, ezen a mérkőzésen koncentrált, összeszedett és fegyelmezett játékot mutatott be a Warriors elöl-hátul, aminek kiütéses győzelem lett az eredménye. A mérkőzés elejétől kezdve próbálták kivenni a labdát Blake Griffin kezéből, ami sikerült is, eközben támadásban befűzték az oktatófilmet: 61%-kal dobtak az első félidőben 74 pontot, a gyors és hatékony kosárlabda mintapéldáját láthattuk. A fordulás után egyszer jött közelebb a LAC, de a 31 pontos (30 perc, 7/11 tripla) Steph Curry vezetésével hamar helyretették ellenfelüket a vendégek és végül úgy jutottak 140 pont fölé (37 gólpasszal), hogy a meghatározó játékosoknak pihenni is jutott idejük.

Ennyit a Clippers védekezéséről. Az első négy mérkőzésen nagyszerűen zártak hátul Beverley-ék, most azonban csak nyomozták a labdát és a Warriors támadásait - hiába kaptak eddig átlagban mindössze 92,4 pontot (ligaelső) és tartották ellenfeleiket 40,4%-os mezőnymutatón (ligamásodik), most teljesen esélytelennek bizonyultak. Minden negyedben kaptak legalább harminc pontot, még a cseresor ellen sem tudtak érdemi védekezést összerakni, így nem lehetett reális esélyük a győzelemre - a 4-0-s rajt után most kétszer is kikaptak, csütörtök hajnalban a Dallas ellen javíthatnak. 

A Clippers legjobb dobói: Gallinari 19/6, Williams 17/3, Griffin 16/6
A Warriors legjobb dobói: Curry 31/21, Durant 19/6, Green 16/3

 

(Forrás: kezdo5.hu, kép: NBA)