Jump to content

NBA hírek

2018. 01. 30. 21:48

Magic Johnson és Rob Pelinka nincsenek jóban? Blake Griffint a Pistonshoz cserélte a Clippers. Doc Riversék még mindig cserélnék Lou Williams és DeAndre Jordant - úgy érzik, reális esélyük van nyáron LeBron James megszerzésére. Griffin ma este még nem mutatkozik be a Pistonsnál. Nikola Mirotic (egyelőre) mégsem került a Pelicanshez. John Wall 6-8 hétre kiesett (térd). Draymond Green szerint Jaylen Brownt kellene nevezni az All-Star gála főmeccsére. Jabari Parker pénteken visszatérhet. 

 

A sort természetesen a Blake Griffin-féle cserével kezdjük.Több hír is kapcsolódik a Los Angeles Clippershez és ehhez a lépéshez. Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy Lou Williamst és DeAndre Jordant továbbra is szeretné elcserélni az együttes. Marc Stein (New York Times) forrásai szerint a Clippers vezetőségében úgy gondolják, hogy komoly esélyük van leigazolni a nyáron LeBron Jamest. Zach Lowe (ESPN) jelentette, hogy a Los Angeles Lakers nem akart Griffinért mozdulni - mint ismert, az aranysárga-lilák próbálnak úgy manőverezni, hogy két maximum szerződést tudjanak kiosztani a nyáron. Griffin természetesen ma este nem játszik még a Cleveland ellen, ahogy Willie Reed és Brice Johnson se.

Maradjunk még az aranysárga-liláknál: Dan Le Batard (ESPN) értesülései szerint Magic Johnson elnöknek gondja van Rob PelinkaGM-mel - előbbi mondja ki az utolsó szót minden döntésnél, Pelinka pedig a napi feladatokat látja el. Le Batard információi szerint Magic gyakorlatilag nem dolgozik, csak be-betéved az irodába, aztán elszór néhány "mindenkit el kell cserélni, gyengén végzitek a munkátokat" monológot - lényegében olyan odaadással végzi a munkáját, mint Phil Jackson tette a New York Knicksnél, minden tényleges, lényegi meló Pelinkáékra marad.

Egy másik főhír volt az este folyamán, hogy Nikola Miroticot a New Orleans Pelicanshez cseréli a Chicago Bulls.Adrian Wojnarowski (ESPN) azonban nem sokkal később jelentette, hogy nem tudtak megegyezni a csapatok - Mirotic 12.5 milliós és Asik 10.6 milliós szerződése miatt ez a csere az alapelképzelések szerint nem megy át a pénzügyi szabályokon, azt pedig (egyelőre) nem tudták megoldani, hogy működjön a tranzakció ilyen szempontból is.

A Washington Wizards irányítója, John Wall 6-8 hetes kihagyásra kényszerül, mert kés alá kell feküdnie, ki kell tisztítani a bal térdét. Azt még nem tudni, hogy ki kerül be Wall helyére az All-Star gála főmeccsére, de a Golden State Warriors magasembere, Draymond Green az ESPN-nek azt nyilatkozta, hogy szerinte Jaylen Brownnak kellene.

A sérülések témakörhöz kapcsolható egy visszatérés: a Milwaukee Bucks játékosa, Jabari Parker zöld utat kapott az orvosoktól, hogy február 2-án, pénteken elkezdhesse a szezont - mint ismert, tavaly februárban másodjára szakadt el a bal ACL térdszalagja. A Philadelphia Sixersnél úgy volt, hogy Joel Embiid játszhat back-to-backen ma hajnalban, a Bucks ellen, ez azonban mégsem történt meg. A Clippersnél Danilo Gallinari 25 mérkőzéses kihagyás után újra pályára léphet farsérülését követően - ma éjszaka a Portland TrailBlazers lesz Doc Riversék ellenfele.

(Forrás: kezdo5.hu, kép: NBA)