Jump to content

Pályán a teljes nyugati élmezőny, a Cavs és a Raptors is

2018. 01. 30. 22:05

Washington Wizards - Oklahoma City Thunder 01:00

Öt napja találkoztak a felek Oklahoma Cityben, akkor pontzáporos meccsen, 121-112-re nyerni tudott a Thunder, és bár most Washingtonban rendezik az összecsapást, így is jó esélyeik vannak Westbrookéknak. A Wizards ugyan azóta sima győzelmet aratott Atlantában, de egy fárasztó idegenbeli túra után tért haza, és John Wall nem játszhat térdsérülése miatt. Nélküle ez a csapat nem biztos, hogy képes még egyszer úgy játszani, mint a Hawks ellen, főleg hogy az OKC azért nagyon más szint, zsinórban nyolc győzelemnél tart, és bár elvesztette Andre Robersont, a játéknap végén felzárkózhat a nyugati negyedik helyre. 

New York Knicks - Brooklyn Nets 01:30

Egy városi derbivel indult el maratoni túrájára a Knicks, és most, a hazatérés után egy újabb Nets elleni meccs következik a csapat számára elsőként - ez pedig jó ómen, mert idén eddig 3-0-ra áll a "szomszéd" ellen a társaság. A túrát egy elég meglepő győzelemmel zárták le Porzingisék, míg a Nets zsinórban három vereségnél tart, és szintén egy hosszabb kirándulást teljesít, ez már az ötödik állomása lesz. Meglátjuk, hogy mire mennek egymással, egyik csapat sincs igazán jó passzban, a Knicksnél Enes Kanter valószínűleg sérülten fogja vállalni a játékot, míg a Netsnél sem LeVert, sem Hollis-Jefferson nem lesz majd ott a pályán. 

Toronto Raptors - Minnesota Timberwolves 01:30

Ez lesz a játéknap rangadója, ahol a Minnesotának mindenképpen bizonyítania kell, hiszen egyrészt akár vissza is csúszhat a tabellán, másrészt egészen botrányos idegenbeli formát hoz a gárda, ami nem maradhat így - Butlerék helyzetét nehezíti a back-to-back, illetve hogy Jeff Teague messze van az ideális állapottól. A Raptors sincs mostanában kirobbanó formában, de legutóbb a Lakersnek azért csak dobtak 123 pontot Lowryék, és hazai pályán, pihentebben inkább ők tűnnek esélyesnek - ehhez viszont támadásban mindenképpen kiegyensúlyozott teljesítmény szükséges. Döntő lehet a DeRozan-Butler csata, illetve hogy Ibaka és Valanciunas mihez kezd Townsszal, de a legnagyobb kérdés továbbra is az, hogy az "idegenbeli démont" mikor tudja maga alá gyűrni a Timberwolves.

Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 02:00

A nap hírét mindenképpen a Detroit szolgáltatta, hiszen elég sok mindent odadobott a Clippersnek Blake Griffinért, így viszont erre a meccsre nem sok reménye maradt: az elcserélt Bradley-Harris-Marjanovics trió már, Griffin pedig minden bizonnyal még nem léphet pályára. A Cavs számára így mindenképpen kötelező a győzelem, LeBron Jamesék ugyan továbbra sem igazán meggyőzőek, de csak nyertek egymás után két meccset, és egy ilyen helyzetben lévő ellenféllel szemben idegenben sem hibázhatnak most. A hírek szerint egyébként most Dwyane Wade is visszatér, úgyhogy teljes lehet a Cleveland kerete, és ha nem is védekeznek jól, jelen formájában ez a Pistons nincs teletömve playmakerekkel ahhoz, hogy tartani tudja Love-ék tempójáz. Ha mégis, az újabb blama lenne a vendégeknek...

Houston Rockets - Orlando Magic 02:00

Nincs igazán jó formában a Houston, legutóbb a játékosok is arról beszéltek, hogy a Suns ellen nem volt meg a kellő energia, és Mike D'Antonni is azt mondta, hogy elértek az év azon szakaszához, ahol nem nagyon lehet 48 percen keresztül megfelelően koncentrálni. Ezzel együtt a Magic ellen, otthon kötelező számukra a győzelem még akkor is, ha a vendégek egyébként nem néznek ki rosszul, az utóbbi öt meccsükből kettőt nyertek, hármat pedig szoros csatában vesztettek el, legutóbb az Indiana otthonában kaptak ki egyetlen kosárral. Harden dolgát az nehezíti, hogy Trevor Ariza biztosan nem játszik most, és valószínűleg még egy darabig nem lesz bevethető, de Chris Paul sem 100%-os, az ő játéka is kérdéses. 

New Orleans Pelicans - Sacramento Kings 02:00

A Pelicans legutóbb elvesztette első meccsét DeMarcus Cousins nélkül, nem működött jól az a small-ball, amit korábban azért csináltak sokkal jobban is, meglátjuk, hogy most hogyan fognak kinézni. Papíron azért kötelező lenne nekik a győzelem, hiszen a Kings most már a hatodik meccséhez érkezett az idegenbeli túrán, de Foxék nem játszottak rosszul mostanában, nyertek is két meccset, igaz, legutóbb kikaptak San Antonióban 15 ponttal. Kérdés, hogy milyen állapotban érkeznek meg, Cauley-Stein, Labissiere és Temple is sérüléssel bajlódik, és a pontszerzés egyébként sem a fő erősségük, míg a túloldalon Anthony Davist nagyon nehéz lesz megfogni, és ha belendülnek körülötte a kinti dobók, akkor jóval esélyesebb a New Orleans. 

San Antonio Spurs - Denver Nuggets 02:30

Érdekes meccs lehet, a Nuggets back-to-backet játszik, és ez, valamint az idegenbeli szereplés (csak 7-17-re állnak vendégként) ellenük szól, de az utóbbi időben, akár a Boston ellen mutatott játékukkal azért lehet keresnivalójuk San Antonióban. A Spurs ugyan legutóbb lenyomta a Kingst, de Gregg Popovich nem volt elégedett, több kezdőjátékosát is kiültette egy időre, öszességében pedig nincsenek túl jó passzban, még otthon sem. Mindkét csapatnál vanak kérdőjelek, de a győzelem nagyon kellene a Spursnek és a Nuggetsnek is - a hazaiaknál Gay és Leonard biztosan nem játszik, a vendégeknél pedig Chandler és Plumlee pályára lépése kérdéses. 

Utah Jazz - Golden State Warriors 03:00

Meglepően elkapta a fonalat a Utah, az utóbbi négy meccsből hármat is megnyertek Rubióék és az elmúlt kettőt idegenben, a torontói siker pedig abszolút a bravúr kategóriába sorolható - ezek után a Warriors ellen sem lehet őket leírni, bár természetesen a címvédő az esélyesebb. A GSW zsinórban három győzelemből, magabiztos ligaelsőként érkezik, a 21-4-es idegenbeli mérleg is parádés, ráadásul idén egyszer már megverte a Jazzt 25 ponttal, sok mindentől tartania nem kell. Currynek van egy kisebb vállsérülése, ez kicsit hátráltathatja, de a hírek szerint játszani fog, esetleg Rudy Gobert palánk alatti munkája okozhat zavart, de az újkeletű sikeresség ellenére komoly bravúr lenne, ha nyerni tudna a Utah. 

Los Angeles Clippers - Portland Trail Blazers 04:30

Új időszámítás nyílik a Clippersnél, hiszen Blake Griffin már nincs a csapatnál, nélküle kell megoldania a továbbiakat az együttesnek, sőt, most még valószínűleg az új játékosok sem léphetnek pályára. Pedig fontos lenne a győzelem hazai pályán, mert a Portland közvetlen riválisnak számít, és jó formában is van, Lillardék az utóbbi hat meccsükből ötöt megnyertek, legutóbb idegenben is nyerni tudtak, magabiztosan érkezhetnek meg Los Angelesbe. Nagy kérdés, hogy a LAC milyen állapotban lesz mentálisan, de stabilnak kell maradniuk Lou Williamséknek, hogy tartsák a lépést a playoff-csapatokkal. 

(Forrás: kezdo5.hu, kép: NBA)