Jump to content

Michael Jordan a Netflixen!

2020. 04. 23. 22:22

Egy fiatal és ambiciózus fiú, akinek egyetlen célja van: a legjobbnak lenni.

Ideje volt, hogy filmet, vagyis inkább sorozatot forgassanak Michael Jordan pályafutásáról, amit most a The Last Dance dokuszéria be is pótol. Siker, hibák, konfliktusok és szembenézés jellemzik az archív felvételek és a mostani interjúk keverékére építő dokumentumsorozatot, amely tíz részen keresztül őszintén mutatja be Jordan pályafutását. A koronavírus elleni vakcina és gazdasági mentőcsomagok mellett pont ez az, amire most szüksége van a világnak – mozgókép szintjén biztosan.

Willmingtonból indult, majd Chicagóban lett igazi nagy sztár, ahol 13 évet töltött el a Bulls kötelékében, ez idő alatt hat bajnoki címet nyert velük. Eredetileg június 2-án debütált volna a világ legismertebb kosárlabdázójáról és az egyik legnagyobb atlétájáról készült dokumentumsorozat, végül a rajongók nyomására másfél hónappal korábban, április 19-én mutatták be az ESPN-en Amerikában a Michael Jordan karrierjét feldolgozó tízrészes The Last Dance sorozatot, majd a Netflix-re is felkerült az első két rész. A mostani körülmények között ez nem meglepő, az emberek ki vannak éhezve a pozitív, motiváló történetekre.

A The Last Dance nem rántja le a leplet titkokról, de több idősíkon haladva, őszintén és részletesen bemutatja Jordan karrierjét, és minden felet megszólaltat, így első kézből érkeznek a visszaemlékezések. Akik nem éltek át a Chicago Bulls érát vagy még túl kicsit voltak, hogy felfoghatták volna, mi is történik, azoknak remek bepillantást ad a film az egykor a sport alfa hímjének nevezett játékos mitológiájába.

Mivel másfél hónappal előrehozták a vetítést, így a sorozat utolsó két része még el sem készült. A stábtagok a távolból próbálják befejezni az epizódokat. Még a szociális távolságtartás előtti időkben Jason Hehir rendező a hálaadási vacsora elkészítéséhez hasonlította a sorozat, ahol ő a konyhában vezényli a menü egyes elemeit készítő személyek munkáját. „Most pedig el kell nekem küldeniük a krumplit, a répát és a pulykát Messengeren keresztül” – fogalmazott plasztikusan a járvány alatti kreatív munka nehézségeiről a filmes. „Akkor megkóstolhatom őket, és elmondhatom, hogy milyennek szeretném. Ez egy többkörös folyamat.” A Utah Jazz játékosával John Stocktonnal a Washington állambeli – kezdetben itt volt az Egyesült Államokban a legtöbb megbetegedés – Spokane-ban készítették el az interjút március elején, épp azelőtt, hogy lezárták volna az államot a járvány miatt.

(Forrás: igenyesferfi.hu / fotó: pixabay.com)