Jump to content

NBA hírek

2020. 05. 26. 17:29

Draymond Green és Kevin Durant szerint jó kapcsolatban vannak. Irving szerint fontos, hogy ne legyenek önzőek, illetve hogy sokat kommunikáljanak. Embiid nem szeret triplát dobni, csak a spacing miatt vállal kintről. Chandler Parsons felépült, de nem lesz tagja a Grizzlies aktív rotációjának.

A Golden State Warriors sztárja, Draymond Green azt nyilatkozta Nick Friedellnek (ESPN), hogy tudja, hogy sokan azt remélték, hogy a Kevin Duranttel való balhéja miatt szétesik a Warriors, de ebből nem valósult meg semmi - leültek, megbeszélték a dolgokat, és teljesen rendben van a kapcsolatuk. Nem történt semmi különös, ilyen összezördülések minden kapcsolatban vannak, de meg kell ezeket beszélni, nincs más megoldás. Durant annyit mondott, hogy az embereknek olyan "csapatra" van szükségük maguk mellett, amely számonkéri őket, amikor kell, márpedig körülötte nagyszerű a "támogatói rendszer" - szerinte ez a Green-féle balhé sokat segített neki abban, hogy a későbbiek során kizárja a külső körülményeket és "zajokat".

A Boston Celtics irányítója, Kyrie Irving a Charlotte Hornets elleni győzelem után hangsúlyozta, hogy fontos, hogy a játékosok elhagyják az egocentrikus nézeteiket, mert soha vissza nem térő lehetőség nyílt előttük. Szerinte ahhoz, hogy elérjék a kitűzött céljaikat, csapatként szorosabb kapcsolatban kell lenniük - például ha valaki dob, akkor mindenkinek úgy kell éreznie, hogy az az együttes közös dobása, aztán mindenki fusson vissza védekezni. Irving szerint a közösségi média miatt nehezebb a dolguk - nem szabad, hogy hagyják, hogy a kívülről érkező impulzusok meghatározóak legyenek, kommunikálniuk kell egymással. Örül neki, hogy ez a kommunikáció most már egyre jobban működik, és tudják, hogy mi a fő cél, mi az igazán fontos.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid Tim Bontempsnek (ESPN) elmondta, hogy nem szeret triplát dobni, csak a spacing miatt vállal el párat - néha ki kell húzódnia a periméterre, akkora figyelem hárul rá az ellenfél védelmétől. Azt utóbbi két találkozón volt vele úgy, hogy ha üresen is van a triplavonalon, az sem jelenti azt véletlenül, hogy el kell vállalnia a dobást kintről - az elmúlt két találkozón inkább közelebb lépett, és egy középtávolit szórt rá, amit sokkal jobban is szeret, és magabiztosabb is az ilyen szituációknál.

Shamsh Charania (The Athletic) forrásai szerint a Memphis Grizzlies kiscsatára, Chandler Parsons a közeljövőben nem lesz az aktív rotáció tagja - zölt utat adtak neki az orvosok a játékra, elvileg pályára is léphetne, de nem fog, eddig is mindössze 3 meccsen lépett pályára ebben az idényben.

Joe Vardon (The Athletic) értesülései szerint a Los Angeles Clippers Rodney Hood iránt érdeklődhet - igaz, azt az újságíró is hozzátette, hogy konkrét érdeklődést nem mutatott a Clippers a swingman iránt.

Szóba került Hood, így egy pillanat erejéig maradjunk még a Cleveland Cavaliersnél, amely sima zakót kapott a Chicago Bullstól. A Cavs török kiscsatára, Cedi Osman azt nyilatkozta az összecsapás után, hogy egyszerűen nem nőttek fel a feladathoz - nem játszottak elég keményen. Az első félidőben még jól kosaraztak, járt a labda szépen, és a védekezés is működött, a második félidőben azonban teljesen más volt a helyzet - meg kell tanulniuk 48 percig ugyanolyan magas szinten játszani.

(Forrás: kezdo5.hu/nba / fotó: pixabay.com)