Jump to content

NBA hírek

2021. 08. 22. 19:43

2022 márciusában vonultatja vissza Kevin Garnett mezszámát a Celtics. David Stern bekerül a női kosárlabda hírességek csarnokába. A fogadóirodák sok pihentetést várnak a következő szezonra. Valószínűleg Rajon Rondo és Sam Merrill sem a Grizzlies játékosaként kezdi meg az idényt. Rick Pitino szerint háromszor fizikálisabb a FIBA-kosárlabda, mint az NBA.

 

A Boston Celtics 2022. március 13-án, a Dallas Mavericks ellen fogja visszavonultatni Kevin Garnett 5-ös mezszámát. A Celtics tavaly márciusban jelentette be, hogy vissza fogják vonultatni Garnett mezszámát, amivel ő lesz a csapat történetében a 24. játékos, akit ez az elismerés ér. Az egykori játékos kiadott egy rövid közleményt, amiben leírta, hogy megtisztelő számára ez a gesztus, és hálás is érte. Mindig is tisztelettel fog gondolni a tulajdonosi kör, Danny Ainge, Doc Rivers, az egykori játékostársak és a Celtics szurkolói irányába.

David Sternt posztumusz beiktatják a női kosárlabda hírességek csarnokába, amiért az NBA egykori komisszárja olyan sokat tett a WNBA elindításáért. Stern mellett olyan kiváló játékosok is bekerülnek, mint Tamika Catchings, Swin Cash, Lauren Jackson és Debbie Brock.

A Caesars fogadóiroda kiadta a következő szezonra vonatkozó over/under fogadási lehetőségeit, ami alapján a Brooklyn Nets számít a legnagyobb esélyesnek az alapszakasz megnyerésére, náluk 54,5 a határszám. Őket a bajnoki címvédő Milwaukee Bucks követi 53,5-del, majd a Los Angeles Lakers, a Utah Jazz és a Phildalphia 76ers következik egyaránt 51,5-del. Az előző idényben döntős Phoenix Suns esetében 50,5-es over/undert határoztak meg. A fogadóiroda oldaláról Adam Pullen elmondta, hogy azért ilyen alacsonyak az élmezőnybe várt csapatok mutatói, mert úgy gondolják, hogy egyik sem fog megszakadni azért, hogy az alapszakaszban a lehető legtöbb meccset nyerje, sokkal fontosabb lesz számukra, hogy egészségesen érkezzenek meg a rájátszásra. A teljes listát ide kattintva tudjátok megnézni.

Drew Hill (Daily Memphian) arról számolt be, hogy minden bizonnyal Rajon Rondo és Sam Merrill fog valamilyen úton-módon távozni az idény kezdetéig a túl sok garantált szerződéssel rendelkező Memphis Grizzlies keretéből. Mindkettőjüket próbálják majd továbbcserélni, de ha ez nem jön össze, akkor jöhet a kivásárlás, vagy anélkül tehetik őket szabadlistára.

Rick Pitino és a Iona Gaels megkezdték a felkészülést a görög bajnokságra, és az első felvezetőmeccsen 82-72-re kikaptak a Peristeri ellen. A találkozót követően Pitino többek között arról beszélt, hogy játékosai sokat tanultak ebből a mérkőzésből, például azt, hogy a FIBA-kosárlabda háromszor olyan fizikális, mint az NBA, és ötször olyan fizikális, mint az NCAA.

Két korábbi NBA-játékos is új csapatot talált magának Európában. A Utah Jazznél 5 szezont lehúzó, majd a Dallas Mavericksnél és az Atlanta Hawksnál is megforduló, 2012-ben zsákolóbajnokságot is nyerő Jeremy Evans a Panathinaikos játékosa lesz a következő idényben. A Los Angeles Lakers és a Washington Wizards korábbi játékosa, Johnathan Williams a Trento csapatában folytatja.

(Forrás: kezdo5.hu / fotó: pexels.com)