Jump to content

Super Bowl "visszavágóval" rajtol az NFL

2016. 09. 07. 13:00

Magyar idő szerint pénteken hajnali 2.30-kor az idei Super Bowl "visszavágójával", azaz a címvédő Denver Broncos és a Carolina Panthers összecsapásával kezdődik meg a profi amerikaifutball-liga 2016-os szezonja.

Ahogyan minden évben, úgy ezúttal is nagyon nehéz megtippelni, melyik csapatnak van a legnagyobb esélye arra, hogy az idény végén hazavigye a Vince Lombardi-trófeát, de azért előzetesen több klub is kiemelkedik a mezőnyből.

A Denvernek az elmúlt idényben gyakorlatilag a védelme szállította a bajnoki címet, így játékstílusában nem sok változást eredményezhet az, hogy minden idők egyik legjobb irányítója, Peyton Manning a Super Bowl-győzelem után szögre akasztotta a sisakját. Már csak azért sem, mert bár bajnoki gyűrűvel, de pályafutása legrosszabb szezonjával búcsúzott a 40 éves legendás játékos.

A nagydöntő vesztese, a Carolina Panthers továbbra is a legesélyesebb csapatok közé sorolható, hiszen a holtszezonban csak egyetlen fontos játékosát, az elkapókat leradírozó Josh Normant vesztette el. Ugyanakkor támadásban erősödött, az irányító Cam Newton - a liga legértékesebb játékosa - "visszakapta" kedvenc célpontját, Kelvin Benjamint, aki az előző idényt egy súlyos térdsérülés miatt teljes egészében kihagyta.

Az Amerikai főcsoportból (AFC) a bajnok mellett két csapatot kell még kiemelni. A tavalyi győztes New England Patriots az elmúlt évtizedben hagyományosan esélyes a végső győzelemre, most azonban nehéz szezon elé néz, mert a 16 mérkőzésből álló alapszakasz első negyedében a négyszeres Super Bowl-győztes irányító Tom Brady nélkül áll fel. A klasszist a liga tiltotta el, mert a 2014-es idény rájátszásában az Indianapolis Colts elleni összecsapáson álláspontja szerint a játékos valószínűleg tudott arról, hogy az első félidőben használt labdákat leeresztették annak érdekében, hogy könnyebben el lehessen kapni azokat.

Az AFC másik favoritja a Pittsburgh Steelers, ugyanis az acélvárosiak rendelkeznek az egyik legjobb támadó egységgel, élén a kétszeres Super Bowl-győztes irányítóval, Ben Roethlisbergerrel. Mellette Le'Veon Bellt, a liga egyik legjobb futóját, Antonio Brown személyében pedig az egyik legjobb elkapót is soraikban tudják. Előbbi ugyanakkor hárommérkőzéses eltiltással kezdi a szezont, a helyére pályázó DeAngelo Williams ugyanakkor már tavaly is bizonyította, hogy képes pótolni a sztárjátékost.

Az NFC-ben a Carolina elsőszámú kihívója a 2014-ben Super Bowl-győztes Seattle Seahawks, amelynek keretében az egyetlen igazán jelentős változás az volt, hogy a liga egyik legrettegettebb futója, az elképesztő fizikumú Marshawn Lynch bejelentette visszavonulását. Ezen kívül számolni kell még az Aaron Rodgers vezette Green Bay Packers együttesével, valamint az Arizona Cardinals csapatával.

Az NFL alapszakasza január 1-ig tart, az 51. Super Bowlt február 5-én a houstoni NRG Stadionban rendezik.

Ha szeretnéd magad kipróbálni, akkor regisztrálj be az NFL hivatalos oldalára, draftold össze a játékosaidat, majd csatlakozz a FantasySports.hu ligájához (Liga azonosító: 4475907 | Csatlakozáshoz szükséges jelszó: FantasyNFL2016).

Ha elakadnál, bátran keress minket Facebook-os oldalunkon, vagy olvasd el rövid összefoglalónkat, ahol a Fantasy Sportok legfontosabb tudnivalóiról ejtünk szót.

(Forrás: FantasySports.hu, MTI | Fotó: Mentalfloss.com)