Jump to content

Magyar kendós is lesz Rijádban

2023. 09. 29. 16:19

Újabb kvótás versenyzőt jelentett be a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) az október végi Küzdősportok Világjátékára, amelyen Komjáti Tamás kendós is részt vehet Rijádban. 

"Tizenhat fős mezőny indul kendóban. Kiváló képességű versenyzők között lesz lehetőségem bizonyítani, így természetesen az éremszerzés a cél, de ne feledjük, már önmagában jutalomjáték az, hogy a Küzdősportok Világjátékán ott lehetek" - mondta Komjáti Tamás, a sportág egyetlen magyar versenyzője az NVESZ-nek.

A küzdelmek mellett bemutatókra is sor kerül, ahol Mihalik Hunor iaido gyakorlatot ad elő. "Ez egy kata gyakorlat. A szamuráj kultúrában az iaido a kardkirántás művészete. Erre épül a bemutató is" - fogalmazott Mihalik, aki a Magyar Kendo, Iaido és Jodo Szövetség főtitkára, emellett az NVESZ elnökségi tagja. A magyar színeket továbbá Bárány Tibor képviseli bíróként a játékokon.

Az NVESZ eddig kendós, grapplinges, jiu-jitsus, szkanderos, szumós és muaythai-os magyar résztvevőt jelentett be az október 20. és 30. között sorra kerülő sporteseményre.

(Forrás: fantasysports.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)