Jump to content

Párizs 2024 - Madarász Viktória: az olimpia szép befejezés lenne

2024. 03. 28. 13:37

Madarász Viktória elmondása szerint óriási lépést tett az olimpiai indulás felé azzal, hogy vasárnap Békéscsabán 1:30:54 órás eredménnyel nyerte meg a 20 kilométeres országos gyalogló bajnokságot.

Az Eb-bronzérmes atléta az M1 aktuális csatornának úgy nyilatkozott, a verseny előtt titkon abban bízott, hogy 1:31 perc alatti eredményt tud elérni, de formája alapján edzőjével az 1:31 és 1:32 közötti időt lőtték be.

"Én nagyon örülök, hogy ilyen körülmények között ezt sikerült kihozni magamból, ez egy óriási lépés az olimpiai kvalifikáció felé" - fogalmazott az újpesti gyalogló, aki a római Európa-bajnokság szintjét teljesítette.

Hozzátette, Párizsban 48-an állhatnak rajthoz, mostani idejével a 42. a ranglistán. Kiemelte, június 30-ig, a rangsor zárásáig még sok minden történhet, a gyalogló szezon csak most indul, jól kell tervezni, hogy milyen versenyeken hogyan lehet pontokat gyűjteni, ezért júniusig nem is szeretne a ranglistával foglalkozni.

"Szeretnék ott lenni a negyedik olimpiámon, ez a huszonakárhány éves karrierem lezárása lenne igazából. (...) Szép befejezés lenne mindenképpen" - mondta.

A júniusi Eb-ről úgy fogalmazott, mivel most vissza kell szoknia 35 kilométerről 20 kilométerre, Rómában még kipróbálhatnak új dolgokat a verseny alatt, ez bele fog férni, hogy topformában legyen az olimpiára.

(Forrás: fantasysports.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)