Jump to content

A Magyar válogatott több statisztikában is a legjobbak között van

2016. 06. 21. 02:00

Mivel az Angolok tegnap nem tudtak felülkerekedni a Szlovák válogatotton, így egyelőre még nem biztos a továbbjutás, viszont ennek ellenkezőjére vajmi kevés esély van jelenleg (kopogjuk le). A nagy várakozások közepette fordítsuk tekintetünket egy kicsit a statisztikákra, ahol szintén férfiasan helytálltak a Magyarok.

A góllövőlista mezőnye egyelőre eléggé szűk, rengeteg 1 gólos játékos van, viszont az UEFA aszerint rangsorol, hogy ki mennyi időt töltött a pályán. Ennek köszönhetően eddigi gólszerzőink - Szalai Ádám és Stieber Zoltán - elég előkelő helyen állnak, előbbi a kilencedik, míg utóbbi a tizedik.

Kapura lövések terén Dzsudzsák Balázs jeleskedik leginkább a csapatból, az összesített listán a 12. helyen áll. Kaput eltaláló lövése ezen felül Szalai Ádámnak, Kleinheisler Lászlónak, Böde Daninak, Fiola Attilának, Németh Krisztiánnak, Stieber Zoltánnak és Gera Zolinak van.

A Magyarok passzkirálya jelen állás szerint Kádár Tamás, aki 136 passzkísérletből, 119-et emberhez is juttatott, ami 88%-os pontossági-arányt jelent. Ezzel a mutatóval többek között Dimitri Payet-et, Paul Pogba-t, Gerard Pique-t és Mesut Özil-t (stb.) is lekörözte. Viszont ha csak a pontossági arányt vesszük figyelembe, akkor Nagy Ádám és Juhász Roland a csapat legjobbja 94%-kal. Ezen felül Lang Ádám és Priskin Tamás (93-93%), valamint Király Gábor (90%) büszkélkedhet még 90 fölötti aránnyal.

A sok pozitív statisztikát kövessen most egy kis negatív is. A legszabálytalanabb játékosunk Kádár Tamás, szám szerint 5 szabálytalanságot követett el 191 lejátszott perc alatt, viszont szerencsére eddig csak 1 sárgát gyűjtött össze. Ezen lista második helyezettje Kleinheisler Laci, aki 175 perc alatt 4-szer volt vétkes, ezzel szemben 7-szer nem tudták Őt szabályos keretek között megállítani. Az összesített listát tekintve Kádár ezzel a 9. pozícióban áll jelenleg.

Egyéb érdekességek

- A Magyar csapat átlagos labdabirtoklása 58%, amellyel az ötödikek vagyunk, bár fontos megemlíteni, hogy az előttünk álló Svájc is azonos aránnyal büszkélkedhet.

- A meccsenkénti gólátlagunk 1,5, pont mint a horvátoknak és a belgáknak. Ennél jobb eredménye csak a spanyoloknak és a walesieknek van (2-2).

- Az EB leggyorsabb játékosa egy ideig Guzmics Ricsi volt 32 km/órával, viszont azóta Kolbeinn Sigthórsson is elérte ezt a sebességet és sajnos Kingsley Coman 1-gyel meg is haladta azt (33 km/h).

Holnap magyar idő szerint 18:00-kor veszi kezdetét a Magyarország - Portugália csoportmérkőzés. Jó szurkolást és természetesen HAJRÁ MAGYAROK!

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Index.hu)