Jump to content

A nyolcaddöntő lehetséges továbbjutói: Svájc - Lengyelország

2016. 06. 22. 04:00

Bár az aktuális statisztikák a legtöbb esetben nem tekinthetőek mérvadónak - főleg egy ilyen tornán -, viszont nem szabad tőlük eltekinteni sem. Összevetettük a legfontosabb számokat, "osztottunk, szoroztunk", és végül megszületett az alábbi leegyszerűsített jóslat a Svájc - Lengyelország mérkőzésre.

Mind a két csapat veretlenül jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba, viszont a lengyelek 2 győzelemmel, 1 döntetlennel, míg a svájciak 1 győzelemmel és 2 X-szel. Ez önmagában nem jelent még semmit, elvégre a világeseményeken gyakran másabb játékot láthatunk egy csapattól a csoportkörben, mint amilyet az egyenes kieséses szakaszban.

Gólszerzési kísérletek terén Svájc a legtöbb mutatóban túlszárnyalta a lengyeleket. Előbbinél 42 próbálkozást-, míg utóbbinál 34 kapura lövést jegyeztek fel az elmúlt 3 mérkőzés alatt, ami átlagosan 14 - 11.33-as arányt jelent. A kaput eltaláló, a kaput nem eltaláló és a blokkolt lövések mindegyikénél szintén Svájc a nyerő (az értékek az előbb felsoroltak szerint balról jobbra): 13, 15, 14; Lengyelországnak pedig: 7, 14, 13.

A passzkísérletek (1573 - 991), valamint az átlagos labdabirtoklás (58% - 44%) úgyszint svájci dominanciát mutat. Az 1573 svájci passzból, 1416 célba is ért, ez 90%-os pontosságot jelent, míg a lengyelek 991 passzából 805 volt pontos, ami "csupán" 81%-os arányt eredményezett.

Már-már meg sem lepődünk, de a szögletek (16 - 12), illetve a lesállások (15 - 6) szintén a pályaválasztók malmára hajtják a vizet.

Hogy milyen eredményre számítunk? A statisztikák és az eddig látottak alapján nagyon kiegyensúlyozott mérkőzés elé nézünk. Mindkét oldalon remek támadók (Embolo, Shaqiri - Lewandowski, Milik) és remek szűrők (Xhaka - Krychowiak) találhatóak, így várhatóan a középpályán fog zajlani a mérkőzés leginkább. Hiába vannak jobb mutatói a svájciaknak, a lengyelek szerintünk 1 gólos győzelemmel fognak továbbjutni a legjobb 8 közé.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotók: Fantasysports.hu, Sportsnet.ca)