Jump to content

Íme a Franciák nyolcaddöntős rétingjei

2016. 06. 27. 03:21

Mint ismert, a házigazda francia labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 2-1-re nyert a csaknem 30 percig emberhátrányban futballozó írek ellen az Európa-bajnokság első vasárnapi nyolcaddöntőjében, Lyonban. Nézzük, hogy a Fantázia Labdarúgás világában milyen rétinggel zártak.

Francia szempontból "hidegzuhannyal" indult a mérkőzés, Pogba ugyanis büntetőt érő szabálytalanságot követett el a tizenhatoson belül Longgal szemben, Brady pedig az Európa-bajnokságok történetének leggyorsabb tizenegyesből lőtt góljával megszerezte a vezetést az íreknek. A házigazdák nagy nyomás alá helyezték a riválist, de nem sikerült bevenniük a kaput, s a félidő derekán 10-12 percig leginkább a mezőnyben folyt a játék. A franciák a játékrész hajrájában ismét nagyobb tempót diktáltak, de nem sikerült kiegyenlíteniük.

Fordulás után maradt a francia fölény, Didier Deschamps válogatottja még nagyobb energiát fektetett a támadásokba, s a remekül futballozó Griezmann négy perc alatt szerzett két góljával megfordította a mérkőzés állását. Az Atlético Madridban légióskodó támadó öt perccel később is főszereplő volt, Duffy ugyanis vele szemben követett el olyan szabálytalanságot a tizenhatos előtt, amelyért a játékvezető kiállította az ír játékost.

A megfogyatkozott ír válogatottnak nem sok esélye maradt az egyenlítésre, ráadásul a franciák nem álltak le a támadásvezetéssel, így a szigetországiak kapuja folyamatosan veszélyben forgott. A hajrában ugyanakkor nem született már gól, maradt a 2-1-es francia siker.

Rétingek: Lloris (1pont), Sagna (4 pont), Rami (1 pont), Koscielny (1 pont), Evra (1 pont), Pogba (2 pont), Kanté (2 pont), Coman (1 pont), Sissoko (1 pont), Matuidi (2 pont), Griezmann (12 pont), Giroud (5 pont), Gignac (1 pont), Payet (2 pont).

(Szerző: Nagy Ádám | Forrás: MTI | Fotó: Skysports.com)