Jump to content

PL Fantasy: Elkezdődött a draft időszak

2016. 07. 22. 02:31

Már csak három hét és kezdetét veszi a világ legnézettebb bajnoksága, a Premier League. A korábbi évekhez hasonlóan, most is elég időt kapunk arra, hogy összeállítsuk fantázia kezdő 11-ünket. Az elkövetkezendő napokban többször is jelentkezni fogunk hasznos tanácsokkal tippekkel, most viszont nézzük át a legfontosabb szabályokat.

A csapat: Regisztrációt követően már össze is állíthatod a saját fantázia csapatodat, amely összesen 15 játékosból állhat (2 kapus, 5 védő, 5 középpályás, 3 csatár). Minden felhasználó 100 millió fontos költségvetéssel rendelkezik, magyarán ennyit költhetünk maximum játékosokra (nem kell megijedni, ezek nem valós értékek). FONTOS: 1 csapatból maximum 3 játékost draftolhatunk!

Csapatom menedzselése: Minden meccshétvége előtt lehetőségünk van változtatni a csapat felállásán, állományán (csak a meglévő 15-ből), legkésőbb 1 órával az adott forduló nyitómérkőzését megelőzően. A csapat játszhat bármilyen felállásban, feltéve, hogy szerepel legalább 1 kapus, 3 hátvéd és 1 csatár benne. A valós focihoz hasonlóan, itt is ki lehet nevezni egy csapatkapitányt, akinek a pontszámai megduplázódnak, szóval érdemes jól meggondolni, hogy kit tűntetünk ki a virtuális karszalaggal.

Mi van akkor, ha egy kezdőjátékosom nem kezd?

1. Ha a kiválasztott CSK nem játszik, akkor a helyettes-kapitány pontszáma duplázódik meg (ha egyikük sem kap szerepet, akkor értelemszerűen nincs duplázás).

2. Ha egy adott poszton szereplő játékosod eltiltás, vagy sérülés, vagy egyéb okok miatt nem lép pályára (és ezáltal nem generál egyetlen pontot sem), akkor a cserepadról automatikusan (prioritás szerint) helyettesítve lesz.

Prioritás? Bizony! Számít a "padon" való sorrend is. Tegyük fel, hogy 3 védős felállásban játszol, viszont az egyikük sérülés miatt nem játszhat, de már a kezdő 11-et lefixáltad (a fantázia-világban mindegy, hogy ez egy szélső-, vagy egy középsővédő, a lényeg, hogy védő legyen). Ilyenkor annak a védő-játékosnak fog számítani a pontszáma, aki a padon "előrébb" helyezkedik el (feltéve, hogy játszik; ha nem, akkor jöhet a következő; ha nincs következő, akkor az sajnos 0 pont).

Átigazolások: A fantázia focinál is addig tart az átigazolási szezon, mint a valóságban. Amíg véget nem ér, addig szabadon eladhatjuk a korábban bedraftolt játékosainkat, és helyükre szabadon igazolhatunk. Mivel az angol élvonalban elég gyakoriak a sérülések, így természetesen van lehetőség év közben is igazolni, viszont ezt már nem ész nélkül. Minden meccshétvége után kapunk egy ingyenes transzfert (értsd igazolási lehetőséget). Ha nem használod el, nem fog halmozódni! Értelemszerűen a későbbiekben változhat a játékosok ára (teljesítményük függvényében), viszont az átigazolási szezon végéig maradni fog úgy, ahogy jelenleg áll. Erre később még részletesebben visszatérünk!

Rövidesen jelentkezünk tippekkel, hasznos tanácsokkal, érdekes részletekkel, addig is regisztráljatok IDE KATTINTVA a játékra!

(Szerző: Nagy Ádám | Forrás: FantasySports.hu, Fantasy.PremierLeague.com | Fotó: Footyheadlines.com)