Jump to content

BL Fantasy: A legalapvetőbb szabályok

2016. 07. 28. 03:25

Az UEFA hivatalos oldalán természetesen idén is elrajtol az egyre kedveltebb Bajnokok Ligája Fantasy. A szabályok nagy vonalakban megegyeznek a többi fantázia fociéval, viszont a tisztánlátás végett térjünk ki ezekre részletesebben.

Az elején 100 millió euró áll rendelkezésünkre a játékosok draftolására amelyből futnia kell két kapusra, öt védőre, öt középpályásra és három támadóra. A Premier League Fantasy-hoz hasonlóan, egy csapatból maximum 3 játékost választhatunk, viszont ez a szabály csak a negyeddöntőkig érvényes. Ott ugyanis már 4 azonos csapatbéli játékossal gazdálkodhatunk, az elődöntőben 6-tal, míg a döntőben már 12-vel. Fontos továbbá, hogy a csoportkört követően minden felhasználó plusz 5 millió eurót kap átigazolásokra, amely erősítés szempontjából rengeteget jelenthet, ha okosan használjuk fel.

Mi van akkor, ha az egyik kezdőbe rakott játékosom nem játszik?

Természetesen automatikusan észleli ezt a rendszer és cserét eszközöl azon játékosok közül, akik abban a szekcióban játszanak. Ha a cserék közül sem játszik egyikük sem, akkor az sajnos 0 pont. Itt nincs csere CSK, így ha az adott meccsnapra olyan játékost választunk erre a tisztségre, aki nem lép pályára, akkor odavész az ezért járó bónusz (a csapatkapitányok pontszámai megduplázódnak).

(Szerző: Nagy Ádám | Forrás: FantasySports.hu, UEFA.com | Fotó: Treinadorfutebol.pt)