Jump to content

Kane-t ismét érdemes lesz draftolni, de vajon mi a helyzet Morata-val?

2017. 04. 06. 12:48

A Bayern München magra épülő fantasy-csapatok most sok pontot hullajtottak, míg a spanyol és az angol bajnokságban csak nyerni lehetett a TOP klubok játékosaival. A továbbiakban kitérünk arra, hogy miért is nehéz a bajnokságok véghajrájában taktikázni a draftokkal, meg természetesen próbálunk hasznos tippeket összeszedni.

Azonban előtte röviden tekintsük át, mi minden történt a hétközi fordulók során.

Premier League

A Leicester elképesztő formában fogadta a sereghajtó Sunderland-et, akiknek lassan megpecsételődik a sorsa. Bár sokan arra tippeltek a mérkőzés előtt, hogy a vendégek a sírból feltámadó címvédők ellen kezdik el megmenteni az idei szezonjukat, erre végül nem került sor. Mint ahogy a Manchester United sem tudta sokáig megtartani 5. helyét, pedig az Arsenal közelmúltbéli bukásainak köszönhetően végre el tudtak szakadni a 6. helytől. Ibráéknak nincs könnyű sorsolása a továbbiakban, szóval egyre valószínűbb, hogy a BL-be már csak egy esetleges EL győzelemmel tudnának bekerülni.

A szerdai játéknap nem hozott túl nagy meglepetéseket. Az Arsenalnak sikerült hosszú idő után győznie a bajnokságban, illetve a Chelsea is hozta a várhatót. A Tottenham szó szerint kicentizte a 3 pontot, míg a Liverpool ismét értékes pontokat hullajtott, ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy egyik kulcsemberükre, Mané-ra sem számíthatnak a szezon hátralevő részében.  

Bundesliga

A Bayern München elszenvedte idei második vereségét a bajnokságban a jelenleg 3. helyen álló Hoffenheim ellen, ami a bajoroknak - elnézve a tabellát – nem túl nagy érvágás, viszont a hazaiaknak rendkívül értékes. A Dortmund ezúttal nem bízta a véletlenre, míg a Leipzig-et majdnem meglepte a Mainz az összecsapás hajrájában.

LaLiga

A Barcelona és a Real Madrid mondhatni könnyedén zsebelte be a 3 pontot. A Katalánok kevesebb, mint 10 perc alatt lerendezték a Sevilla-t, Messi és Suarez vezényletével (utóbbi gólja egyébként zseniális volt, aki még nem látta, mindenképpen nézze meg). A fővárosiak meg részben tartalékos felállásban látogattak el a Leganes otthonába, vélhetően a hétvégi városi rangadó miatt, de szinte meg sem látszott Ronaldo-ék hiánya a pályán. A kérdés már csak az, hogy Morata mesterhármasa elég-e ahhoz, hogy kiszorítsa Benzama-t a kezdőből?

Bizony, ez már tényleg a véghajrá, de mi legyen a draftokkal?

Kétség kívül a bajnokságok ezen időszaka a legkomplikáltabb fantasy-szinten, hiszen az élen lévő csapatok nagyon hajtanak az európai kupát érő helyekért, a sereghajtók pedig mindent megtesznek a kiesés elkerülésének érdekében.

Ráadásul a „legponttermékenyebb” játékosok ára már bőven túlhaladta azt a szintet, amit könnyű lenne kigazdálkodni okos igazolásokkal. Ergo a szezon ezen szakaszában szinte lehetetlen megmenteni a sikertelen fantasy-idényt, de azért egy-két okos drafttal még lehet szépíteni.

Ilyen lehet például a címben is emlegetett Harry Kane, aki vélhetően ott lesz a hétvégi fordulón a Spurs keretében. A gólérzékeny csatár draftolási mutatója vélhetően sokat fog emelkedni az elkövetkezendő napokban.

London pirosabbik felében is érdemes lesz nézelődni, hiszen nagy valószínűséggel ismét szállítani fogják a pontokat az Ágyúsok. Talán Welbeck draftolása lenne a legokosabb döntés, akire mostanság gyakran számít Wenger és a korábbi sérülése miatt aránylag jó árban mozog.

A spanyoloknál Morata-ban látjuk azt, hogy a véghajrában csak úgy halmozni fogja a fantasy-pontokat, és a liga támadói között egyértelműen az olcsóbb alternatívák közé tartozik. A középpályára meg talán a Sevilla középpályása, Sergio Rico férhetne még oda, aki jelenleg eléggé ponterős, viszont árban sokkal kedvezőbb, mint a TOP3 nagyágyúi.

A Bundesliga esetében pedig sokkal egyértelműbb a helyzet, hiszen a Leipzig játékosainak draftolási ára továbbra is alacsony, míg a pontszámaik már annál kevésbé. Sőt! A Hoffenheim-ben is érdemes lesz szétnézni a következő fordulóra!

(Forrás: Fantasysports.hu | Fotó: Hitc.com)