Jump to content

A Jimmy Butler-csere

2017. 06. 25. 12:22

A Minnesota Timberwolves tulajdonosa, Glen Taylor egy interjúban elmondta, hogy nem adták volna oda az 1/7-es draftpicket magában, ha nem kapták volna meg az 1/16-ot, és meg is mondták a Chicago Bullsnak, hogy ez bizony dealbreaker, ha nem kapják meg a draftjogot, nincs üzlet.

Taylor elmondása szerint a hetedik helyen ők is Lauri Markkanent vitték volna valószínűleg. Butler körülbelül 29 millió dollárt veszített el a cserével - 1.8 millióval nagyobb lett a fizetése a csere miatt, viszont a Designated Veteran Exception már nem érvényes rá a csapatváltás miatt, így nagyjából 31 millió dollárt bukik a következő 5 éves szerződése ideje alatt, mivel csak a sapka 30%-áért írhat alá, nem a 35%-áért.

A Wolveshoz és a Butler-cseréhez is kapcsolható, hogy Jon Krawczynski (Associated Press) forrásai szerint Ricky Rubio maradhat az együttesnél, amennyiben nem tudnak más irányítót igazolni a piacon. Scott Layden GM azt nyilatkozta egy nappal Butler megszerzését követően, hogy Rubiónak nagyszerű pályafutása lesz náluk - a spanyol elmúlt szezon második felében mutatott játéka nagyon tetszett a gárdának. A draft alatt még felmerült, hogy a Utah Jazz is rámegy Rubióra, de abból akkor sem lett semmi, és kérdés, hogy most mennyire aktuális ez a dolog - a Jazznek főleg akkkor kell egy tapasztalt játékmester, ha George Hill lelép a nyáron.

A Chicago Bullsnál is megkavarja a helyzetet ez a Butler-csere. Butler edzője, Travelle Gaines twitteren leírta, hogy gerincesebb drogdílerekkel is találkozott már, mint amilyen Gar Forman, a Bulls GM-je - szerinte Forman hazug, és ezt mindenki tudja. Vincent Goodwill (CSN Chicago) értesülései szerint Dwyane Wade így is marad szerződése utolsó, 23.8 millió dolláros évében - ennek nyilván anyagi okai vannak, és Brian Windhorst (ESPN) forrásai szerint már ki is töltötte Wade a szükséges papírokat a csere előtt. Windhorst szerint Wade nyomást gyakorolhat a Bullsra, hogy vásárolják ki, méghozzá azonnal - ha ez megtörténik, akkor is képlékeny, hogy hova igazolhat, egy bajnokesélyeshez kisebb szerepre, vagy esetleg egy fokkal gyengébb csapathoz, de kezdőnek.

(Forrás: kezdo5.hu / kép: ChicagoNow)