Jump to content

Fantasy NBA: A Lakerst is legyőzte, már tíznél jár a Boston

2017. 11. 09. 23:14

Tatum megsérült - Durant nélkül is szétszedte a Wolvest a GSW - ismét győzött a Pistons és a Magic - pontpárbajt nyert a Heat. 

Detroit Pistons - Indiana Pacers 114-97

Az első negyed után kontrollálta a meccset a Pistons. A nyitó tizenkét percben még kicsit rozsdásan működött a hazai védekezés, de a nyolcpontos hátrányból hétpontos előny lett már a nagyszünetre, majd a fordulás után egy 13-0-s rohammal törték meg az ismét felkapaszkodó Pacers lendületét. Az újabb vendégrohamot aztán egy 8-0-s futással fojtották el a záró etap elején, innentől pedig nem volt kérdés - a festékből 56-36-ra nyert Van Gundy alakulata, 50-38-ra húzták be a lepattanózást Drummondék és amellett, hogy támadásban 50% felett dobtak, védekezésben is kiváló munkát végeztek. A Detroit így az utóbbi hét mérkőzéséből hatot megnyert és 8-3-ról folytatja az Atlanta ellen úgy, hogy már három meccs az előnye a divízión belül. 

Semmi sem működött. Ahogy az eddigi mérkőzéseken, úgy most sem volt túl hatékony az Indiana védekezése, a tizenkét találkozóból tizedik alkalommal kaptak száz pont felett Oladipóék, kicsit sem tudták lelassítani a Pistons gépezetét - ennél viszont fájóbb, hogy elöl is szenvedtek és az csak negyedszer fordult elő idén, hogy ne dobjanak legalább száz pontot. Ez a kettő együtt nyilvánvalóan nem eredményezhet győzelmet, a Domantas Sabonist nélkülöző gárda zsinórban negyedszer kapott ki, ezt a negatív szériát Chicagóban törheti meg szombat hajnalban. 

Boston Celtics - Los Angeles Lakers 107-96

Megvan a tizedik. Sorozatban tizedszer győzött a Boston a 0-2-es rajt óta és továbbra is őrzi ligaelső pozícióját, bár ezúttal nem jött könnyen a siker: Al Horford az agyrázkódási protokoll miatt nem játszott, Jayson Tatum bokasérülés miatt még az első félidőben kivált, a szintén kisebb sérülést szenvedő Kyrie Irving pedig pocsékul (19 pont, 7/21 mezőnyből, 0/7 tripla) dobott ezen az estén. A hamar megszerzett húszpontos előny el is illant a harmadik negyedben és két egységnyire közelített a Lakers, ekkor azonban megkeményítette a Tatum nélkül közel sem olyan hatékony védekezését a vendéglátó, támadásban előlépett Aron Baynes (21 pont, 8 lepattanó, 3 gólpassz), valamint Marcus Morris (18 pont, 3/6 tripla), hozzászólt Irving is és stabilizálta magát a gárda - az utolsó játékrészt már sikerült kontrollálniuk, így 40% alatti mezőnymutatóval is behúzták a mérkőzést. 

Ball kapta az ívet. A bostoni publikum nem kímélte a Lakers üdvöskéjét és minden alkalommal pfújolt, ahányszor csak az újonc labdához ért - Ball nem is játszott jól, négy blokkja extrának számít ugyan, de ismét csak 4/15-öt dobott mezőnyből. Pedig nem kellett volna sok a vendégek bravúrjához, csak egy kicsit jobb dobóforma: másfél negyed után nagyon megfogták a Bostont és eltüntették a húszpontos hátrányukat, viszont nem akadt senki, aki igazán a gárda élére állt volna támadásban. Az 5/24 tripla sem segített, de különösen a kulcsfontosságú negyedik negyedben szenvedtek, amikor 5/18-at hajítottak mezőnyből hat eladott labdával súlyosbítva - ez nem fért bele, így ismét 50% alá csúszott a mérlegük. 

Phoenix Suns - Miami Heat 115-126

A Heat nyerte a dobópárbajt. Finoman szólva sem a védekezésről szólt a találkozó, így még a Miami 16 pontos előnye sem számított semmit az első félidőben, néhány elrontott támadás elég volt ahhoz, hogy visszakapaszkodjon a Suns. A floridaiak összességében végig vezettek, nagyrészt tíz pont feletti előnnyel, de folyamatosan menekülniük kellett a kosarakat stabilan hozó hazaiak elől - az utolsó három percben a visszatérő Dion Waiterstől kellett két fontos kosár, hogy bebiztosítsák a győzelmet, ezt követően már nem volt esélye a Phoenixnek. Hassan Whiteside (23 pont, 10 lepattanó, 4 blokk) nagyon komoly faktor volt a palánk alatt és a Goran Dragic (29 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz) által húzott vendégeknél a nyolc pályára lépő játékosból heten is elérték a tíz pontos határt - fontos győzelmet arattak az idegenbeli túrájukon, most mennek tovább Salt Lake Citybe.

Védekezés nélkül nehéz. Hiába szórt 115 pontot a Suns, hiába vállalt ebből harmincat Devin Booker, amíg nem tanul meg védekezni az együttes, addig nagyon nehéz dolga lesz - ezúttal csak egy-két percre, átmenetileg tudták lelassítani a Miamit, így végig rohantak az eredmény után. Ez azonban végül csak arra volt jó, hogy szoros mérkőzést játsszanak, utolérni nem tudták ellenfelüket, csak egyetlen negyedet úsztak meg harminc kapott pont alatt, ráadásul Tyson Chandler nélkül a palánk alatt is komoly hátrányban voltak - a lepattanózást 53-34-re veszítették el, így még nehezebb dolguk volt. Úgy tűnik, hogy elmúlt a Triano-varázs a Sunsnál, sorozatban négyszer kaptak ki és 4-8-cal fogadják az Orlandót. 

 

(Forrás: kezdo5.hu, kép: NBA)