Jump to content

Elhalasztják a meccset

2020. 01. 28. 11:44

Elhalasztják a mai Lakers-Clipperst Kobe Bryant halála miatt. LeBron James megígérte, hogy továbbviszi Kobe örökségét a Lakersnél. Giannis Antetokounmpo: "Kobe az oka annak, hogy ma itt tartok.". A Nike felfüggesztette az összes Bryant-termék eladását, az Euroligában is megemlékeznek majd róla. Kyrie Irving és Chris Paul sem játszottak Kobe halála miatt. Damian Lillard és Pascal Siakam lettek a hét játékosa. Jimmy Butler szerint nem kérdés, hogy Bam Adebayo All-Star lesz idén. Dwight Powellt megműtötték.

Természetesen ma is Kobe Bryanttel kezdünk: a liga bejelentette, hogy elhalasztják a ma esti Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers városi ütközetet a legendás játékos halála miatt - a kosarasok egyszerűen nem állnak még készen arra, hogy pályára lépjenek, a Lakersnek pedig időt akarnak hagyni a gyászra. Azt, hogy a játékosok nem állnak készen, az is jelzi, hogy tegnap Kyrie Irving, ma pedig Chris Paul nem lépett pályára egyéni okokra hivatkozva - előbbinél Kenny Atkinson el is mondta, hogy rettenetesen közel állt hozzá Bryant, teljesen padlón van Irving.

Természetesen további következményei is vannak Kobe tragikus hirtelenségű távozásának közülünk. Az eheti Euroliga-meccseken például rá és a szintén pár napja elhunyt, korábbi Euroliga-játékosra, Robert Archibaldra emlékeznek majd. A Nike pedig felfüggesztette az összes Kobe Bryanttel kapcsolatos termékének online adásvételét - itt a háttérben nyilván az van, hogy meg akarják akadályozni a felvásárlások lehetőségét, nehogy aztán a megvásárolt darabokat sokszoros áron értékesítsék máshol, mint ahogy ez egyébként már elkezdődött.

Két nagyság is búcsúzott Bryanttől. A Lakers jelenlegi sztárja, LeBron James instagramon azt írta, hogy nincs még kész erre, de ír: akárhányszor belekezd a búcsúba, mindig elsírja magát. Vasárnap, mielőtt elindultak Philadelphiából vissza LA-be, még beszéltek telefonon, és egy pillanatig sem gondolta, hogy az lesz az utolsó alkalom, hogy megosztják egymással a gondolataikat. Teljesen összetört LeBron, de megígérte Bryantnek, hogy továbbviszi az örökségét - rengeteget jelent mindenkinek, de főleg a Lakersnek. Az ő felelőssége, hogy hátára vegye a gárdát, és visszajuttassa a csúcsra. Sok mindent szeretett volna még írni James, de egyelőre nem tud.

A Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo azt mondta riportereknek, hogy két különböző ember volt Kobe: volt egy, aki a pályán volt, és volt egy másik személyisége a pályán kívül. A görög MVP úgy érzi, Bryant rengeteg mindenkit megérintett, többek között az ő családját, de olyanokat is, akik sosem találkoztak vele. Vele nőtt fel, óriási hatással volt az életére, felnézett rá - Kobe volt az egyik oka, hogy elkezdett kosárlabdázni, és annak is, hogy most ott tart, ahol. Arról tegnap este volt már szó, hogy egy online petíciót írnak ki arra, hogy az NBA logót változtassák meg Kobe-ra, és ezzel Giannis is egyetértett, de szerinte a liga meg fogja találni a módját, hogy méltóképpen megemlékezzenek róla.

A Miami Heat vezére, Jimmy Butler az Orlando Magic legyőzését követően elmondta, hogy kétség sem férhet hozzá, hogy Bam Adebayo All-Star lesz idén. A center 20 ponttal, valamint 10-10 lepattanóval és gólpasszal fejezte be a találkozót, ami után elmondta, hogy nem az All-Star gála miatt villogott, hanem Kobe-t akarta megtisztelni a produkciójával és a hozzáállásával. Adebayo szerint minden játékos így akar játszani Bryant halála után. Gyerekkora óta példaképe volt a legenda, felnézett rá - sosem találkoztak, de lélekben mindig ott volt vele.

Más téma. A Toronto Raptors magasembere, Pascal Siakam, illetve a Portland TrailBlazers sztárja, Damian Lillard lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Siakam 4-0-s héten van túl a bajnokkal, ami alatt 23.5 pontot, 9.0 pattanót és 2.5 gólpasszt átlagolt. Lillardnak nagyon nagy hete volt: 2-1-et hozott csapatával, egyénileg viszont 52.7 pont, 7.3 pattanó és 9.3 gólpassz került a neve mellé.

A végére pedig a Dallas Mavericks magasembere, Dwight Powell maradt, akinek megműtötték a jobb Achillesét - hogy pontosan mikor térhet majd vissza a következő idényben, azt egyelőre még nem hozták nyilvánosságra.

(Forrás: kezdo5.hu / fotó: pexels.com)