Jump to content

NBA hírek

2020. 02. 29. 16:02

Lesz egy Raptors-Sixers keleti rangadó is - nyolc meccset rendeznek hajnalban, íme a felvezető.

 

Charlotte Hornets - Miami Heat 00:00

A Heat back-to-backet játszik, előző este otthon kapott ki a Kingstől, méghozzá egy kifejezetten fárasztó meccsen, ahol "legyorsulta" őket a fiatal Sacramento - kérdés, hogy mennyire tudnak felfrissülni erre a találkozóra, hiszen a Charlotte szintén előszeretettel játszik gyorsan. A hazaiak az előző négy meccsükből hármat elveszítettek, csak a Chicagót verték meg, de a többit idegenben játszották, most otthon azért más lehet a helyzetük - a Miamit egyébként is legyőzték már egyszer idén, ráadásul Floridában. A frissesség és a hazai pálya a Hornets mellett szól, egészségesebbek is Batumék és ha Kemba Walker nem "őrül meg", akkor inkább nekik áll a zászló.

Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 00:00

Itt az Atlanta játszik back-to-backet, előző este egy félidőn keresztül tartotta magát a gárda Philadelphiában, aztán a harmadik negyedben átrohant rajtuk Ben Simmons, de kérdés, hogy ez mennyire okoz nekik fásultságot - sokkal gyengébben most sem dobhatnak, mint Phillyben, ott éppen a kulcsemberek betliztek nagyot. A Cavsnél nagyobb a zavar, egyelőre nem tudott meccset nyerni a gárda, kirúgták Tyronn Lue vezetőedzőt, úgyhogy most elég kevés a fix pont, amibe kapaszkodhatnak, az eldőlt, hogy Kevin Love hosszabb időre kiesett, így több szerepet kaphatnak a fiatalok, de nagy kérdés, hogy ez a helyzet most mit hoz ki belőlük. Bármi elképzelhető és annak az ellenkezője is...

Orlando Magic - Sacramento Kings 00:00

Ezen a találkozón is van egy "back-to-backes" csapat, ezúttal az a Kings, amely szétfutotta a Miamit előző este és amely eddig 4-3-ra áll, közte a 2-2-es idegenbeli mérleggel - ha a fáradtság ellenére ezúttal is ilyen tempóban tudnak kosárlabdázni, most is jó esélyeik lehetnek. Persze eddig az Orlando sem rossz, de az előző két meccsük elég gyengére sikerült, a Portland és a Milwaukee is simán verte őket, így van min javítaniuk. A legnagyobb különbség a felek között a támadójáték, 17 ponttal átlagol többet eddig a Kings, a Magic egészen más stílust képvisel, kisebb tűzerővel, lassabb, statikusabb játékkal, így a fő kérdés az, hogy ki tudja érvényesíteni az akaratát - itt még egyszer hangsúlyozzuk a Sacramento fáradtságát, az ő játékukhoz nagyon kellenek a friss lábak.

Boston Celtics - Detroit Pistons 00:30

Három napja Detroitban találkoztak a felek és ott nagyon sima, húszpontos győzelmet aratott a javuló Boston, ezzel első vereségét szenvedte el idén a Pistons. A kérdés az, hogy az akkori játék képén mennyire tud fordítani Dwane Casey és csapata, mert a Griffin-Drummond párost, illetve kompletten az egész detroiti támadójátékot darabokra szedte az alacsonyabb, gyorsabb, fizikálisabb bostoni védekezés, elöl pedig ugyan Kyrie Irvingék sem brillíroztak, de elég mélyek voltak ahhoz, hogy így is kézben tartsák a találkozót. Otthon azért támadásban is javulhat a Celtics, de a meccs kulcsa megint az lesz, hogy Griffint le tudják-e venni a pályáról, mert ha igen, akkor mindenképpen nyert ügyük van, ha viszont nem, akkor kelleni is fog nekik a jó dobóforma ahhoz, hogy nyerni tudjanak.

Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 00:30

Keleti rangadó lesz két back-to-backet játszó csapat között, de az eddigiek fényében egyértelmű esélyesnek tűnik a Toronto - 6-0-s rajt után előző este úgy kaptak ki Milwaukee-ban, hogy nem volt ott Kawhi Leonard, most viszont visszatérhet a csapat legjobb játékosa, ráadásul ő a back-to-back miatti fáradtságot sem érezheti. A Philly viszont eddig elég szenvedősen játszik, az Atlantát is nehézkesebben gyűrte le a gárda, mint kellett volna, idegenben pedig eddig 0-3-ra áll, ez se mellettük szól - Joel Embiidnek ráadásul nagyon nehéz estéje volt az őt folyamatosan duplázó Hawks ellen, ő fáradt lehet. Persze összességében két jó csapatról beszélünk, de a matchupokat, a hazai pályát és az elmúlt mérkőzéseket figyelembe véve most meglepetés lenne, ha nyerni tudna Kanadában a Sixers.

Houston Rockets - Portland Trail Blazers 1:00

Itt a Portland lesz a back-to-backet játszó csapat, a gárda előző este Indianában nyert, méghozzá úgy, hogy most először remekül zárt a védekezése - ez lehet a kulcs Houstonban is, ha sorozatban másodszor is így harapnak hátul, akkor lehet keresnivalójuk. Nyilván fáradtabbak, ráadásul idegenbeli túrájuk negyedik állomásához érkeztek, de a Rockets sokkal rosszabbul néz ki náluk eddig: 1-4-re áll Mike D'Antoni csapata, háromszor is simán kapott ki, védekezésben borzasztó, James Harden és James Ennis pedig továbbra sem lesz bevethető. Nagy kérdés, hogy mikor és hogyan talál ki a gödörből a gárda, fejben vannak problémáik, a kulcsemberek sorra hozzák a gyenge teljesítményeket, így pedig nehéz dolguk lesz az összeszedettebb Blazersszel szemben - most a hazai pálya is csak elméletben előny, a gyakorlatban eddig 0-3-ra állnak otthon. 

Memphis Grizzlies - Washington Wizards 1:00

A jelenlegi formákat tekintve ezen a mérkőzésen a Memphis számít esélyesnek, mert Marc Gasolék a borzalmas első meccs óta négyből hármat nyert, otthon 2-0-ra állnak, míg a Wizards 1-5-ös mérleggel, sorozatban három vereséggel, egy idegenbeli túra ötödik állomásaként érkezik. A Washingtonnál az energia és a fegyelem az, ami hiányzik, a Grizzliesnél viszont éppen ezek számítanak erősségnek eddig, mindezek tükrében nagy változás kell a fővárosiaknál ahhoz, hogy nyerni tudjanak még akkor is, ha alapvetően tehetségesebb csapatuk van - hogy ez a fordulat bekövetkezik-e éppen most, azt csak hajnalban fogjuk megtudni.

Oklahoma City Thunder - Los Angeles Clippers 1:00

A Thunder megtörte a jeget és megszerezte első győzelmét, de az a körülményeket figyelembe véve a kötelezők kötelezője volt, most viszont jóval nagyobb feladat áll Russell Westbrookék előtt: a Clippers 4-2-vel áll és idén egyszer már a Thundert is legyőzte 18 ponttal. Most otthon, Westbrookkal azért javíthat az OKC, de Steven Adams játéka megint kérdéses, a LAC mélysége pedig eddig is borzasztó sokat számított, mi is többször kiemeltük és Doc Riversnek most is bőven lesz variációs lehetősége, hogy reagáljon a hazaiak játékára. A Thundernek talán fontosabb lenne ez a győzelem, de eddig meggyőzőbb csapat volt a Los Angeles.

(Forrás: kezdo5.hu/nba / fotó: pixabay.com)