Jump to content

NBA-hírek

2020. 03. 19. 21:32

A Knicks kiszemelte magának Christian Woodot. Kevin Durant és még három Nets-játékos koronavírusos. A Lakers kosaraisait tesztelik. New York város polgármesterének nem tetszik, hogy az NBA klubokat előbb tesztelik, mint a súlyos betegeket. Glen Taylor és Marco Belinelli is adományoztak. A liga optimista a július előtti újrakezdéssel kapcsolatban. Kevesebb alapszakaszmeccs, rövidített PO első kör is lehet megoldás a szezon befejezésére. Michele Roberts szerint az NBA és a Játékosok Szakszervezete most egy oldalon állnak, meg akarják menteni az idényt. A Warriors összes létesítménye bezárt - Klay Thompson is otthon rehabol. Az amerikai válogatott úgy készül, hogy az olimpia az eredeti időpontban lesz megtartva.

A Brooklyn Netsnél négy játékos, köztük Kevin Durant is pozitív koronatesztet produkált, és hogy most a Los Angeles Lakers tagjain végzik el a vizsgálatokat. Durant tünetmentes volt egyébként, és azt üzente, hogy figyeljen oda mindenki magára, a többiekre, és menjen karanténba - túl fognak jutni ezen. Közben az NBA játékosok tesztelésével kapcsolatban megszólalt New York város polgármestere: Bill de Blasio szerint nem szabadna egy egész NBA franchise-okat tesztelni, miközben vannak olyan súlyos betegek, akik még tesztre várnak.

A Minnesota Timberwolves tulajdonosa, Glen Taylor is beszállt a részmunkaidős dolgozók anyagi kisegítésébe: 1 millió dollárral támogatja a Target Center érintett munkásait. Az Il Resto del Carlino olasz lap úgy értesült, hogy  a San Antonio Spurs dobóhátvédje, Marco Belinelli nagyvonalú adományt juttatott el a bolognai Maggiore kórház számára - az édesapja itt volt sebész a nyugdíjazásáig. Az összeget nem tudni, de a koronavírussal fertőzöttek megsegítésére, illetve a létfontosságú felszerelések megvásárlására adta az összeget Belinelli. A liga közben 1.2 milliárd dollárra növelte a hitelkeretet a korábbi 650 millió dollár helyett, hogy több pénzt tudjanak mozgósítani a koronavírus elleni harcra.

Ezt a keddi Board of Governors konferencia beszélgetésen tárgyalták meg a felek, amelyen részt vett Vivek Murthy korábbi amerikai tisztifőorvos is. Murthy a világjárvány hatásairól nagyjából ugyanazt mondta a tulajoknak, amit a nagy egészségügyi szervezetek, de reményt keltett a csapatokban, hogy még július előtt újraindulhat a szezon - mint ismert a csapatok abban reménykednek, hogy június közepe-vége felé elkezdhetnek újra játszani, igaz, valószínűleg zárt kapuk mögött.

Több forgatókönyvet is beszéltek a klubok, többek között arról is szó volt, hogy csak bizonyos mennyiségű alapszakaszmeccset játsszanak le (tegnap írtunk arról, hogy legalább 70-et kellene a bevételek miatt), illetve felmerült, hogy az első kör mondjuk csak 3 nyert mérkőzésig tartson - jelentette Adrian Wojnarowski (ESPN). Vannak csapatok, akik szeretnének végső határidőt arra, amikor dönteni kell a szezon sorsáról, de a liga egyelőre nem akarja magát sarokba szorítani ezzel. Borzasztóan sok függ attól is, hogy mit mondanak az elemzők a különböző forgatókönyvek anyagi hatásairól, a tulajdonosok természetesen ezt is figyelembe fogják venni.

A Játékosok Szakszervezetének vezetője, Michele Roberts Mark Medinával (Los Angeles Times) beszélgetett. Roberts elmondta, hogy teljesen mindegy, milyen nézetkülönbségek voltak köztük a múltban, most egy oldalon állnak a ligával, és közösen dolgoznak azon, hogy megmentsék a szezont. Roberts is elmondta, hogy komoly következményei lesznek annak, ha nem tudják folytatni az idényt - a liga többszáz millió dollárt bukik, gazdaságilag elég nagy pofont kap. A lényeg az, hogy biztonságosan tudják lejátszani a mérkőzéseket - időpontot butaság lenne mondani erre, de nem adják fel.

A Golden State Warriors GM-je, Bob Myers bejelentette, hogy a klub összes létesítménye bezárt a tegnapi napon - mindez azt jelenti, hogy Klay Thompsonnak is otthon kell rehabolnia az ACL-szakadásból. Myers arról is beszélt, hogy bár feltérképezték a fiatalokat, nagyon messze vannak attól, hogy teljesen készen álljanak a draftra. Ha ugyanis lesz szezon, a szokásos, draft előtti felmérő valószínűleg akkor sem lesz megtartva - bár ezúttal legalább kevesebb játékos jön náluk szóba, hiszen elöl fognak húzni.

A Team USA segédedzője, Steve Kerr Nick Friedellnek (ESPN) elmondta, hogy az amerikai válogatott úgy készül, hogy az eredeti időben meg lesz tartva az idei tokiói olimpia. Kerr szerint egyelőre minden bizonytalan, de folyamatosan kapcsolatban van Gregg Popovich szövetségi kapitánnyal, és egyelőre nincs szó arról, hogy elhalasztanák az ötkarikás játékokat. Várják, hogy mi fog történni, ahogyan az egész világ, de úgy készülnek, hogy lesz olimpia, ennek szellemében próbálják meg összerakni a keretet, ennyit tehetnek.

A végére ezúttal is van nem koronavírust érintő hír: Ian Begley (SNY.tv) forrásai szerint a New York Knicks vezetőségében többen el vannak ájulva Christian Woodtól - a Detroit Pistons magasembere az off-szezonban (bármikor is legyen majd az) szabadügynök lesz. A New Yorknál Taj Gibsonnak mindössze 1 millió dollár garantált a jövő évi fizetéséből, Bobby Portisra pedig csapatopció van, így lényegében csak Julius Randle-nek és Mitchell Robinsonnak van élő szerződése a magasemberek közül. Wood egyébként 23 pontot és 10 pattanót átlagol 40%-os triplával, mióta kezdő lett Detroitban.

(Forrás: kezdo5.hu / fotó: pexels.com)