Jump to content

Valahogy megoldanák a meccseket

2020. 03. 19. 21:30

Adam Silver három opciót vázolt fel a szezon folytatására. 

Adam Silver, az NBA vezére az ESPN-nek adott interjút arról, hogy mit gondol a szezon esetleges folytatásáról. Szerinte három különböző opció is felmerült, ezek közül pedig a harmadik egy igazi különlegesség.

"Az első az, hogy megnézzük, hogy mikor tudunk megint úgy meccset játszani, hogy ott van az arénában 19 ezer néző. A második az, hogy mérlegeljük a nézők nélküli folytatást és hogy ez mit is jelent. Mert ha van mondjuk egy csoportnyi játékos és körülöttük egy stáb, őket mind teszteljük és követünk bizonyos eljárásokat, akkor az orvosok talán azt mondják, hogy biztonságos a játék" - magyarázta Silver.

"A harmadik opció, amit mérlegelünk... az az, hogy jelenleg egyáltalán nincs sport a televízióban. Az egyik dolog, amiről beszéltünk, hogy megvannak-e ahhoz a feltételek, hogy egy csoportnyi játékos mérkőzést játsszon - akár egy óriási játékonysági meccset, akár csak úgy, a közösségért. Ott lenne a játékosok egy bizonyos halmaza, lenne egy protokoll arra, hogy őket teszteljük és elkülönítjük valahogy, aztán játszanak egymással. Az emberek otthon ragadtak és szerintem kell nekik az elterelés, szórakoztatni kell őket" - vázolta az elképzelést.

Hozzátette: az első lépés minden bizonnyal nem a több ezer néző előtt lejátszott mérkőzés, de egyelőre nem tudhatja ő sem, hogy mikor folytatódhat "rendesen" a szezon - bízik benne, hogy eddig is kreatívak voltak, mint például az idei All-Star Gálával, úgyhogy erre is kitalálnak majd valami jót. Mint mondta: a játékosok nagyon szeretnének meccseket játszani és az ő karrierjükből egy-két hónap, vagy egy szezon kiesése is jelentős szeletet jelent, erre is gondolni kell.

(Forrás: kezdo5.hu / fotó: pexels.com)