Jump to content

Kosaras hírek

2020. 04. 10. 18:44

Doc Rivers szerint Paul George és Kawhi Leonard is fantasztikus formában lesznek, ha folytatódik az idény - Rivers bárhol játszik, ahol kell, mert ezzel közelebb juthat a Clippers a céljához. Április 15-én teljes pénzt kapnak a játékosok. Brian Windhorstot a liga és az NBPA is megszidta, amiért azt mondta, mindkét fél pesszimista a folytatással kapcsolatban. Mindenki bízik és hisz Adam Silverben. Vajon mi lesz a következő szezon sorsa? Rudy Gobert pozitív koronavírus-tesztje után is volt két csapat, amely játszani akart. Megvan a H-O-R-S-E-on indulók névsora. Jim Boylen úgy gondolja, ő marad a Bulls vezetőedzője. David Griffin szerint a Pelicans még csak karcolgatja a lehetőségei felszínét. Robert Woodward II bejelentkezett a draftra.

Kezdjünk a pénzügyekkel. Mint ismert, a leállás óta a liga és a Játékosok Szakszervezete folyamatosan tárgyalnak egymással, hogy mi legyen az április 15-én esedékes pénzekkel. Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a kosarasok teljes pénzt kapnak 5 nap múlva, tehát a szerződésükben rögzített pénzhez fognak hozzájutni - a következő kifizetés május 1-jén esedékes.

Brian Windhorst (ESPN) saját podcastjében, a The Hoop Collective-ben elmondta, hogy mind az NBA, mind az NBPA részéről rendes szidást kapott azért, amiért azt mondta pár napja, hogy egyre pesszimistábbak a felek azzal kapcsolatban, hogy be lehet fejezni az idényt. Mint ismert, azóta már az is napvilágot látott, hogy a liga Las Vegasban rendezné meg a teljes rájátszást. Ehhez azonban az kell, hogy lényegében korlátlan mennyiségű gyorstesztet lehessen elvégezni a helyszínen, másrészt ezeknek a gyorsteszteknek legelőször is mindenki számára elérhetőnek kell lenni Amerikában, az NBA csak ezt követően fogja felhasználni.

Windhorst kitért arra, hogy a sztárjátékosoktól elkezdve a legalacsonyabb beosztású dolgozókon át a játékvezetőkig mindenki bízik és hisz Adam Silver commish-ban - folyamatosan azt hallja mindenkitől, hogy Silver nem fogja őket visszaengedni, amíg nincsenek biztonságban. Jackie MacMullen (ESPN) egyetértett, ő is ugyanezt tudja mindenkitől. Windhorst szerint Silver elismertsége nagyszerű liga szerte, amibe az is közrejátszott, hogy azonnal beszüntette a küzdelmeket. Az újságíró azért azt is hozzátette, hogy a commish-nak nem volt választási lehetősége, és nem igaz az, hogy az NBA volt az úttörők. Ettől függetlenül jó vezér volt Silver, nem teketóriázott, azonnal bezárta a ligát, és ezzel más bajnokságoknak is utat mutatott. Windhorst szerint Silver az előnyére is válthatja ezt, mert az emberek hisznek benne, de pont ezért is lesz óvatos azzal, mit csinál, mert azt teszik majd a többiek, amit mond.

Windhorst arról is elmélkedett egy sort, hogy mi lesz a következő idénnyel, azt ugyanis Silver elmondta, hogy szeretné megvédeni. Több emberrel is beszélt az újságíró, akik kiemelték neki, hogy bármikor folytatódhat az NBA jelenlegi szezonja - ha kell, akár októberben is, és eltarthat karácsonyig. Ha hajlandó rá a liga, akkor lehet egy nagyon rövid off-szezon, majd tavasztól őszig megint mehet a játék - nincs ennek semmi akadálya, de drámai hatásai lennének a következő szezonra. Ha hajlandóak lerövidíteni a 2021/22-es idényt, akkor is megoldható a dolog, de senki nem tudja, hol van a határ. Windhorst szerint a játékosok olyan egyezségre próbálnak jutni az NBA-vel, amiben feladnak pénzt azért, hogy ne szakadjon be teljesen a jövő évi fizetési sapka.

A liga Rudy Gobert pozitív koronavírus-tesztje után konferencia-beszélgetést tartott a csapatok elnökeinek, hogy bejelentse, elhalasztják a további meccseket. David Aldridge (The Athletic) úgy tudja, hogy két csapat volt, amelyek Gobert pozitív tesztje ellenére is folytatni akarták a játékot.

(Forrás: kezdo5.hu / fotó: pexels.com)