Jump to content

Hírek a kosárlabda világából

2020. 06. 09. 19:12

A Rockets tulajdonosa szerint Harden és Westbrook megérdemlik, hogy bajnokok legyenek - szerinte a Houstonnak van akkora esélye a végső sikerre, mint bármelyik másik csapatnak. Tilman Fertitta Morey-ra bízza D'Antoni jövőjét. D'Antoni bízik az NBA-ben, egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy elkaphatja a koronavírust. Siakam szerint a bajnoki cím és a közös múlt segítség lehet a Raptorsnak a folytatásban - nem érdekli, mit gondolnak az emberek csapatáról. Jól halad Klay Thompson felépülése. Lehet, hogy Darius Miller visszatérhet még ebben az idényben, Jalen Brunson esetében nem számol ezzel csapata. Úgy néz ki, a következő szezon nem lesz rövidebb, csak sűrűbb. Csökkenhet a vezetőedzők fizetése. A Spurs edzőközpontja is kinyitott. Kareem Abdul-Jabbar szerint a nyújtás és a jóga miatt tudott annyira hosszú ideig annyira hatékony lenni.

A Houston Rockets tulajdonosa, Tilman Fertitta Jonathan Feigennel (Houston Chronicle) beszélgetett, akinek elmondta, hogy nem lehetne két jobb játékosa Russell Westbrooknál és James Hardennél arra a feladatra, hogy a vezetésükkel megpróbáljanak bajnoki címet nyerni - szerinte a két sztár az örökségük miatt meg is érdemli a végső sikert. Fertitta szerint Westbrook és Harden is minden idők legjobbjai közé tartozik - senki nem érdemli meg jobban a bajnoki címet náluk, P.J. Tuckernél, Eric Gordonnál, Austin Riversnél, vagy az olyan játékosoknál, mint Robert Covington. Kiérdemelték a bajnoki gyűrűt, és mindent megtesznek azért, hogy ezt sikerüljön is elérniük. Fertitta kiemelte, hogy nincs fontosabb a bajnoki címnél - ha meg lehetne venni, azonnal kiállítana egy csekket. Soha nem fogja hagyni, hogy a luxusadó vagy egy játékos megszerzése az akadálya legyen ennek a célnak. A tulaj arról is beszélt, hogy szerinte idén legalább olyan jó esélyük van a végső sikerre, mint bármelyik másik együttesnek.

Kitért a vezetőedzőre, Mike D'Antonira is - szerinte az NBA egyik legjobb edzője van most a klubnál, és az egyik legjobb vezetősége Daryl Morey-val és csapatával. Ő személy szerint imádja D'Antonit, de a menedzsmentre bízza a tréner új szerződésének megtárgyalását - szeretné, ha D'Antoni maradna, és úgy érzi, ha Morey is ezen az állásponton van, akkor meg fognak egyezni.

A megemlített Mike D'Antoni Marc Bermannel (Fox 26 Houston) beszélgetett, méghozzá a szezon folytatásáról - mint ismert, D'Antoni a koronavírus esetében a veszélyeztetett korosztályba tartozik, miután 69 esztendős. A tréner azt nyilatkozta, hogy biztos abban, hogy a liga mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a lehető legbiztonságosabb legyen a környezet - semmi nem lehet persze tökéletes, de lehet rá törekedni, ezért teljesen nyugodt azzal kapcsolatban, hogy leüljön a kispadra. Ha valami történik, akkor ez van, ilyen az élet D'Antoni szerint, de mindent megtesznek majd a baj elkerülése érdekében, ezt garantálni tudja. Ő ezt csinálja a való életben is mások érdekében - például maszkot hord. Nem szeretné, ha bárki elkapná a vírust, de az élet ettől még megy tovább - oda kell figyelni, hogy a lehető legnagyobb biztonságban tegyék mindezt.

A Toronto Raptors All-Star magasembere, Pascal Siakam Doug Smithnek (Toronto Star) adott interjút, amelyben elmondta, hogy szerinte az előző idényben nyert bajnoki cím és a megszerzett tapasztalat nagy hasznukra lesz majd Orlandóban, a szezon folytatásakor. Siakam szerint együtt játszanak már jó ideje, a csapategység nagyszerű, nyertek bajnoki címet együtt, ezeket a dolgokat pedig nem lehet elfelejteni. Azt is hozzátette, hogy ha őszinte szeretne lenni, nem érdekli, mit gondolnak az emberek a Raptorsról - szerinte hosszú évekig foglalkoztak azzal, hogy mindenki szeresse őket, de ennek vége. Ők a bajnokok, és ha ezt valaki nem látja, az az ő baja. Csal saját magukkal törődnek, nem mások véleményével - csak a meccsek megnyerésére és a bajnoki címre koncentrálnak. Bárki gondolhat bármit, szíve joga, de őket nem érdekli, hogy kinek milyen előítélete van velük kapcsolatban.

A Golden State Warriors dobóhátvédje, Klay Thompson közel egy éve szakította el ACL térdszalagját a bal térdében, de Bob Myers GM egyelőre nem szeretné kijelenteni, hogy teljesen felépült egyik sztárja - szerinte ezt addig nem is lehet megtenni, amíg nem látják 1-1-ben és 2-2-ben játszani, és nem nézik meg, milyen hatása van ezeknek a tréningeknek a térdére. A szakvezető hozzátette, hogy jól halad Thompson felépülése, egyáltalán nem volt visszaesés állapotában. Myers kifejtette, hogy a számok pontos ismerete nélkül azt sem lehet megmondani előre, a cserék terén és a szabadügynököknél mennyire fognak agresszívek lenni. Okosnak és gyakorlatiasnak kell lenniük - nem tudja, mit tartogat a jövő, azt viszont igen, hogy a tulajdonosi kör folyamatosan próbálja feszegetni a lehetőségeik határait.

A New Orleans Pelicansnél lehet egy váratlan felépülő: a tripladobásáért kedvelt Darius Millernek még augusztusban szakadt el a jobb Achillese, de elképzelhető, hogy Orlandóban pályára tud lépni. A kiscsatár folyamatosan rehabolt a karantén ideje alatt is, bevethetőségéről pedig az edzőtáborban dönt majd a csapat, mielőtt a Disney Worldbe utazik. Ha nem játszhat Miller, akkor Andrew Lopez (ESPN) úgy tudja, hogy jó eséllyel egy two-way szerződéssel rendelkező kosaras kerül majd a helyére.

Ugyanez a témakör: Brad Townsend (Dallas Morning News) információi szerint a Dallas Mavericks továbbra is úgy számol, hogy Jalen Brunson nem lép pályára ebben a szezonban - február 22. óta nem játszott, a leállás hetében műtötték a jobb vállát.

Minden csapat edzőközpontja kinyitott, miután a San Antonio Spurs GM-je, Brian Wright tegnap bejelentette, hogy náluk is elkezdődtek az önkéntes edzések.

(Forrás: kezdo5.hu / fotó: pexels.com)