Jump to content

NBA hírek

2020. 06. 16. 19:09

Mike Malone koronavírusos volt. Többen is osztják Kyrie Irving véleményét a szezon újraindításával kapcsolatban, megszólalt Adam Silver is. Ed Davis a folytatás mellett érvelt. Danny Green eljegyezte barátnőjét, a Lakers új tartalomgyártót jelentett be. Újraindul a WNBA.

Ahogy arról már reggel beszámoltunk, a Denver Nuggets trénere, Mike Malone bevallotta, hogy elkapta a koronavírust – szerencsére még márciusban. Teljesen felgyógyult a betegségből, és várja a szezon visszatérését a mester, melynek csapata 43-22-es mutatóval vág neki.

Nem ilyen optimista a Nets sztárja, Kyrie Irving – pár napja számoltunk be arról, hogy a pazar cseleiről híres játékmester nem híve az újraindításnak, mivel szerinte most fontosabbak az Egyesült Államokban hetek óta felszínen lévő társadalmi problémák. Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint nem csak néhány játékos osztja Irving véleményét, hanem többen is, főként a bajnoki címre kevésbé esélyes csapatokból - sokan nem mernek felszólalni, mivel tartanak a LeBron James-féle „folytatáspártiaktól”, őket képviseli Irving és Avery Bradley.

A Utah Jazz centere, Ed Davis ellentétes állásponton van Irvingékkel – szerinte Kyrie könnyen beszél, mivel rengeteg pénzt keresett már, de a fiatalabb játékosokat komolyan visszavetheti financiálisan, ha nem játszanak. A sapka így is csökkenni fog, kevesebb pénzért írnak majd alá játékosok, mint tették azt korábban, ezért szerinte kötelességük visszatérni a pályára, nehogy még nagyobb bajba sodorják a ligát, és ezzel saját magukat. Davis nézetét egyébként Charles Barkley is osztotta.

A liga komisszárja, Adam Silver is megszólalt az üggyel kapcsolatban - az ESPN-es Mike Greenberg vendége volt a csatorna „The Return of Sports” című műsorában, ahová rajta kívül a többi major liga vezetője is meghívót kapott. Silver elmondta, hogy ez egy rendkívül nehéz helyzet, komoly áldozatokat kell meghozni az ügy érdekében, és tisztában van vele, hogy nem mindenki tetszését fogja elnyerni a dolog. Lehetőséget fognak nyújtani arra, hogy aki nem akar játszani, ne játsszon –  és hogy mindez ne minősüljön szerződésszegésnek. 
Viszont hiszi, hogy az újraindulással még nagyobb figyelmet kaphatnak a játékosok és a liga is, amit kihasználva a mostaninál is szélesebb körben hívhatják fel a figyelmet a számukra fontosnak tartott, közvetíteni kívánt értékekre. 
A Portland Trail Blazers sztárja, Damian Lillard is bekapcsolódott a beszélgetésbe. Egyetértett Silverrel abban, hogy az újraindulás remek lehetőség a hangjuk hallatására, ugyanakkor kiemelte azt is, hogy sokuknak most nem a kosárlabda az első gondolata.

(Forrás: kezdo5.hu / fotó: pexels.com)