Jump to content

Övé lesz a Minnesota

2020. 07. 26. 14:32

A The Athletic információi szerint Kevin Garnett lehet az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Minnesota Timberwolves új tulajdonosa. A 2016-ban visszavonuló center 14 idényt töltött a Minnesotánál.

Kevin Garnett a hírek szerint ajánlatot készül tenni a Minnesota Timberwolves megvásárlására. A franchise tulajdonosa 1994 óta Glen Taylor, aki a The Athletic beszámolója alapján 1.2 milliárd dollárért lenne hajlandó megválni a Timberwolvestól. „Több befektetői csoport és konzorcium is érdeklődik. Leszögeztük mindenkinek, hogy a csapat Minnesotában marad. Azt gondolom, jó csapatot építettem, bárki veszi át a franchise irányítását, profitálni fog belőle” – erősítette meg Taylor a lapnak.

Garnettet 1995-ben ötödik helyen draftolta a Timberwolves, 2007-ig volt a franchise játékosa: 2004-ben az alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP) választották, 15-szörös All Star-játékos, 2008-ban az év legjobb védekező játékosának választották. 2007-ben a Boston Celtics szerződtette, 2008-ban bajnok lett a csapattal. 2013 és 2015 között a Brooklyn Netshez igazolt, majd utolsó idényére visszatért a Minnesotához. A Timberwolves történetének legjobb játékosaként emlegetik, Tim Duncan és a januárban elhunyt Kobe Bryant mellett idén őt is beiktatják a Hírességek Csarnokába.

A 44 éves olimpiai bajnok Garnett visszavonulása után dolgozott tanácsadóként a Milwaukee Bucksnál és a Los Angeles Clippersnél is, valamint a TNT csatorna szakértőjeként. 2011 óta az AS Roma résztulajdonosa.

(Forrás: nemzetisport.hu / fotó: pexels.com)