Jump to content

Hírek a kosárlabda világából

2021. 04. 11. 08:09

Jayson Tatum káprázatos karriercsúcsától hangos a liga. Zach LaVine Kobe Bryant és Klay Thompson nyomdokaiban. Zion Williamson NBA-pályafutása egyik legjobb mérkőzését játszotta. Minimum négy hét kihagyás vár Patrick Beverley-re. Egyelőre nincsenek konkrét információk Victor Oladipo térdsérülését illetően. A legfrissebb játékosmozgások. Cáfolja DeAndre Jordan esetleges kivásárlását a Nets.

Természetesen Jayson Tatum 53 pontos karriercsúcsa volt az NBA legutóbbi játéknapjának legnagyobb sajtóvisszhangot kapott híre, hisz a Boston Celtics huszonhárom éves kiválósága lett a franchise történetének legfiatalabb játékosa, aki egyazon mérkőzésen átlépte az ötven pontos határt. Ezzel a kiemelkedő teljesítménnyel megelőzte a házi örökranglistán Larry Birdöt, akinek huszonhat esztendősen sikerült véghez vinnie ezt a bravúrt. „Ötven pontot dobni hatalmas dolog ebben a ligában, pláne ilyen fiatalon. Olyan este volt ez, amire mindig is emlékezni fogok, ráadásul még a mérkőzést is megnyertük” - mondta röviddel a lefújást követően Tatum.

Trae Young 42 pontot dobott a Chicago ellenében, s ezzel 120-108 arányban az Atlanta le is győzte a Bulls csapatát, ahol Zach LaVine ért el karriercsúcsot 50 pontot szerezve - melyből 39-et szórt az első félidőben. Ennél többet az NBA történetének elmúlt huszonöt évében csak Kobe Bryant és Klay Thompson ért el, előbbi 2003-ban 42-öt, míg utóbbi 2016-ban 40-et dobott két játékrész alatt. Egyszerűen elkaptam a fonalat, elkezdtek beesni a hármasaim, majd a kétpontosaim is ültek. A második negyed végén már annyira fáradt voltam, hogy próbáltam inkább a gyűrű közelébe férkőzni és kiharcolni egy-két büntetőt. Persze a második félidőben már sokkal agresszívabban védekeztek rajtam - így LaVine az újságírók kérdéseire reagálva.

Lonzo Ball sérülése miatt Zion Williamson egyfajta irányítóként szerepelt a New Orleans Philadelphia elleni találkozóján, ennek eredményeképpen pedig a fiatal mindenes NBA-karrierje eddigi egyik legjobb mérkőzését játszotta. A lefújás pillanatában 37 pont, 15 lepattanó és 8 gólpassz állt a neve mellett, ráadásul a Pelicans a mérkőzést is megnyerte. „Ma este úgy döntöttünk, hogy egy más jellegű játékot próbálunk ki Zionnal. A labda folyamatosan a kezében volt, de rendre helyzetet teremtett a társai számára. Úgy viselkedett a pályán, ahogyan kellett, óriásit játszott - nyilatkozta a mérkőzés után Stan Van Gundy. Az ESPN információ szerint ezzel a húsz éves Williamson lett a liga történetének legfiatalabb játékosa, aki minimum 35 pontot, 15 lepattanót és 8 asszisztot hozott össze ugyanazon a meccsen.

Nem kerülte el a balszerencse Patrick Beverley-t, hisz a térdsérüléséből való felépülését követően mindössze két meccs jutott neki, miután a Phoenix elleni április 8-i mérkőzésen kézsérülést szenvedett – bár egy csúnya szabálytalanság miatti kiállítás végett kellett elhagyni a játékteret –, s mint később kiderült eltört a bal kézfejének negyedik középcsontja, amelyet azóta már meg is műtöttek. „Ez egy nehéz szituáció, péntek reggel már meg is operálták, de egyelőre nem látjuk azt az időpontot, hogy mikor térhet vissza. Három-négy hét múlva jöhet a következő orvosi felülvizsgálat, csak azt követően tudunk pontosabbat mondani - fogalmazott Ty Lue vezetőedző a játékosa állapotáról.

(Forrás: kezdo5.hu / fotó: pexels.com)