Jump to content

NBA hírek

2021. 06. 23. 12:22

LeBron James befejezte az idényt. Brett Brown szerint Jimmy Butler feszült hangulatban játszik igazán jól. Deandre Ayton bokasérülést szenvedett. Giannis Antetokounmpo nem akar kihagyni egy meccset sem bokasérülése miatt. Mike Conley bajnoki címért akar küzdeni - mindegy neki, hol. Draymond Green a Bad Boys Pistonst, Michael Malone pedig Jamal Murray-t dicsérte. Fred Hoiberg visszatért az NCAA-be.

A mai híreket a Dallas Mavericks magasemberével, Kristaps Porzingisszel kezdjük, de nem éppen a legjobb kontextusban: vizsgálat folyik a lett magasember ellen, a vád pedig az, hogy 2018-ban, miután elszakadt az ACL-je, megerőszakolt egy nőt. A hölgy egy 20-as éveiben járó illető, aki egy háztömbben lakott Porzingisszel Manhattanben. A nyomozók hitelt adtak nő szavának annak ellenére, hogy egy évig nem mondta el a történteket, illetve hogy egy 68.000 dolláros kenőpénzről is volt szó a sztoriban, de utána ebből nem lett semmi. A hírek szerint a Dallas tudott a Porzingis ellen folyó nyomozásról, amikor cserélt érte - Mark Cuban tulajdonos annyit írt Tina Moore-nak (New York Post), hogy az FBI javaslata alapján ne válaszoljon semmire az üggyel kapcsolatban, a Knicks szóvivője pedig annyit tett hozzá, hogy ez Porzingis egyéni problémája, semmi köze nincs ehhez volt csapatának.

Vezetőedzője, Brett Brown annyit tett hozzá, hogy Butler az ilyen feszült helyzetekben tud igazán kibontakozni - ezt nagyon tiszteli benne. A tréner úgy gondolja, hogy ez a tulajdonság az igazán jó versenyző típusok DNS-ében van, és Butlerre nagyon jellemző ez a fajta viselkedés.

A Phoenix Suns újonc centere, Deandre Ayton bokasérülést szenvedett ma hajnalban, a Memphis Grizzlies ellen - egyelőre nem tudni, mennyire súlyos a dolog, de a játékost be kellett vinni az öltözőbe.

Ugyanez a témakör: a Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo Malika Andrewsnak (ESPN) elmondta, hogy ha valakinek kificamodik a bokája, az általában kihagy 2-3-4 meccset, de ő utálja, ha nem játszhat, ezért megpróbál vigyázni magára, és úgy is pályára akar lépni, ha nem teljesen egészséges - majd az edzéseken megpróbál újra 100%-os állapot közelébe kerülni. Azt is hozzátette a görög játékos, hogy mindig lesznek olyan napok, amikor nincs a legjobb fizikai állapotban, ő azonban pályára akar lépni, amikor csak tud - ettől függetlenül megbízik Mike Budenholzer vezetőedzőben és az orvosi stábban, és ha ők azt mondják, hogy ne játsszon, akkor nem fog.

A Grizzlies irányítója, Mike Conley Jonathan Abramsnek (Bleacher Report) elmondta, hogy pályafutása vége felé jár már, szeretne végre bajnoki címért küzdeni - imádja Memphist, de ott szeretne játszani, ahol lehetősége van a végső sikerért küzdeni, legyen ez Memphisben vagy akárhol máshol. Conley édesapja annyit tett ehhez hozzá, hogy ha a Memphis szeretne újjáépülni, akkor nem fair, ha ott tartják a fiát, aki rengeteget adott a Grizzliesnek és a városnak ahhoz, hogy most még ezen is keresztül kelljen mennie. 

Ohm Youngmisuk (ESPN) a Bad Boys Pistonsról írt cikket, amelyben megszólalt a Golden State Warriors magasembere, Draymond Green is. Green elmondása szerint az a Pistons, illetve annak a játékosai voltak az NBA történetének legkeményebb kosarasai, akik ráadásul bajnoki címeket is nyertek emellett - az örökségük pedig tovább él. Michiganben nőtt fel, mindent tudott arról a Detroitról, Joe Dumars pedig mindig olyan volt számára, mintha az apja lenne. Ő is megpróbálja ezt a stílust megtestesíteni, olyan erővel és önbizalommal akar játszani, mint a Bad Boys Pistons tagjai.

A Denver Nuggets hátvédje, Jamal Murray 27 pontot, 9 gólpasszt és 0 eladott labdát jegyzett az Oklahoma City Thunder elleni idegenbeli siker alkalmával. Michael Malone vezetőedző azt mondta a mérkőzés után, hogy ez volt Murray legjobb, legkomplettebb meccse a Denver mezében. Nagyszerűen játszott játékosa, aki vezér volt támadásban, nagy kosarakat dobott, és magas szinten védekezett - erre a Murray-re van szükségük minden találkozón. Nagyon tetszett neki az, amit látott tőle, és főleg azért, mert vezérként viselkedett a parkettán. Persze a tehetségre is szükségük van, de most volt egy játékosuk a pályán, aki felnőtt a feladathoz, és egy hatalmas lépést tett a jó irányba.

(Forrás: kezdo5.hu / fotó: pexels.com)