Jump to content

NBA - A soproni Valerio-Bodon Vincent részt vesz a draft-felmérőn

2023. 05. 19. 13:03

A magyar Valerio-Bodon Vincent részt vesz az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) amatőrbörze előtti felmérőjén Chicagóban.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a Sopron KC 22 éves bedobója ott lesz a draft-felmérőn május 16. és 18. között a chicagói Wintrust Arenában, ahol megmutathatja magát az NBA-klubok megfigyelőinek.

A Sopron KC közölte, annak érdekében, hogy játékosa minél jobb teljesítményt nyújtson, a chicagói utazást egy hét-tíznapos felkészülés előzi meg, amelyre már az Egyesült Államokban kerül sor.

"A játékos fejlődését és további pályafutását szem előtt tartva, teljes mértékben támogatjuk az NBA-drafton való részvételét, így játékosunk már nem vesz részt a magyar bajnokság felsőházi rájátszásának 5-8. helyért vívott mérkőzéseken.

Amennyiben a következő szezonban Magyarországon folytatná pályafutását, úgy új szerződése szerint a Sopron KC csapatát fogja erősíteni" - tette hozzá az egyesület.

A korábbi U20-as magyar válogatott Valerio-Bodon Vincent a Dominikai Köztársaságban született, és Magyarországon szerepelt már a Honvédban, az Atomerőműben és a DEAC-ban is.
Az NBA idei draftját - amelyen 23 év alattiak vehetnek részt - június 22-én rendezik New Yorkban.

Eddig egyszer fordult elő, hogy egy amatőrbörzére jelentkezett magyar kosaras játékjogát lefoglalta egy NBA-klub, Hanga Ádámot 2011-ben a San Antonio Spurs választotta ki, ám végül nem ajánlott neki szerződést.

(Forrás: fantasysports.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)